zaterdag 19 december 2009

Veeeeeel te lang geleden!

Jjajjajajajaj ik weet het het is eeuwen geleden dat ik eens iets geschreven heb!! Ik heb nogthans veel meegemaakt..! Sorry!!
Ik zal jullie gewoon wat schrijven wat ik me nog herinner dat ik gedaan heb:)

Vrijdag 18/12
Gisteren (vrijdag) moest ik heel vroeg opstaan om 6u, maar ik werd al wakker om 4u30!! Wat ik eigenlijk helemaal niet versta want ik ben hier al 3 weken in vakantie en ben dus gewoon van lang uit te slapen.. We moesten dus zoo vroeg opstaan omdat we een school gingen bezoeken. (El padrino de Diana )De oom van Diana en zijn vrouw, die lid zijn van de Rotary, hebben die "school" "geadopteerd". El padrino heeft mij verteld dat daarvoor de kinderen les kregen in oude afgedankte camions! Dus dat kan je niet echt een school noemen.. Het is een open plaats, waardoor het daar ook extra koud is. Zij hebben dus klasgebouwtjes gebouwd en schoolmateriaal gebracht de vorige jaren, waardoor de "armere kinderen" naar dat kleine schooltje kunnen gaan. Aangezien het de oom van Diana was, zijn we gaan helpen om "cadeautjes" voor kerstmis te brengen. Toen we daar aankwamen, een aardeweg naar de school, stonden er een paar kindjes buiten; en toen arriveerde er een man en die liepen allemaal naar hem. Bleek hun meester te zijn, die waren superblij om hem te zien..
Voor elk kindje "un pan y jugo" (een broodje en sapje), zakje snoepjes, cadeautje = speelgoedje. Diana en ik hebben de jugos uitgedeeld:) Dat hebben we per 'groep' uitgedeeld op het kleine speelplaatsje. (Er waren 5 groepen.) In een van de lokalen waren er echt veeeeeel te veel kindjes voor dat lokaal, er waren kindjes die me twee op een mini-stoeltje zaten & er zaten er een paar op de grond.:s We zijn naar elk lokaaltje gegaan en hebben we aan elk kindje een deken gegeven! Die kindjes waren allemaal superblij!!!:)
Ik ben echt blij dat ik dat gedaan heb! Om te zien dat dat die kindjes zoo blij maakt.. wow..:)

Donderdag 17/12
Donderdag ben ik samen met Chris (den amerikaan:)) en Victor (een intercambio van zacatecas en die op bezoek was bij Chris) naar school gegaan om te dansen. De rotary heeft ons gevraagd om kort dansvoortsellingetje te geven en daarmee hebben we nog eens geoefend met de "profe". Daarna zijn ze naar mijn huis gekomen om te eten en samen we naar Altaria gestapt! om daar met meerdere intercambios samen te zijn:) Savonds ben ik dan met mijn 2 oudste zusjes gaan eten:)

Woensdag 16/12
Woensdagavond hadden Diana en ik een posada, dat is dus een soort van avondmaal speciaal rond kerstmis en normaal is het de bedoeling dat er op voorhand met loting een naam trekt van de mensen die komen en dan cadeautje brengt voor die persoon. Ook la pinata is typisch voor la posada. (Pinata is zoiets dat gemaakt is met papier en karton en waar dat er snoepjes inzitten en dat moet je dat slaan met stok, geblinddoekt, terwijl ze een liedje zingen en als het liedje gedaan is moet je stoppen en de stok doorgeven tot wanneer dat alle snoepjes vallen!:p) Maar zoals jullie al kunnen denken, het was een posada met 9meisjes en was het meer een gewoon feestje dan een posada.. De pinata waren ze vergeten en de loting hadden we niet gedaan hihi.. Diana en ik moesten dus voor de desserts zorgen. Zoals altijd zijn we er veel te laat aan begonnen zodat alles mislukt is:p De pastels 'cakes' waren aangebrand, de mousse de tequila, die we voor het eerst maakten was gelijk dat je een shoot van tequila dronk, veeeeel te straf dus en ook de tiramisu smaakte niet zoals het zo moeten smaken haha! Maar we hadden wel fun met het te maken:).

Dinsdag 15/12
Smorgens was ik superzenuwachtig want ik zou om 15u de mama van mijn 2de gezin ontmoeten! Ze hadden mij dus uitgenodigd om te komen eten. Ook al wil ik echt echt echt niet veranderen, denk ik dat ik toch een van de beste families heb.. De mama is superlief

later schrijf ik meer moet naar el rancho