donderdag 29 oktober 2009

Woensdag 28 oktober

Happy Birthday Josefien!!:) en voor mijn little sister Happy Birthday voor morgen!! Kzie jullie  graag<3>

Gisteren was echt een superleuke dag! Eerst 2 uurtjes gewoon les, wiskunde en fysica. Daarna ben ik samen met Mafer en Christelle (2 van mijn nieuwe vriendinnen die ik leren kennen heb in Veracruz) gaan ontbijten. We zijn naar El Cuñado geweest, een van mijn lievelingsplaatsen:D. En Mafer en Christelle zijn echt 2 zotte, viejaaloocaas, wijze mensjes:) Echt gans tijd lachen en grapjes maken en eten jong niet normaal! Normaal eet ik 1 "campechana" en zij hebben mij er 2 doen eten, ik was om te ontploffen. En ze zouden mij er nog een laten eten! haha! Ik word hier zoo vet als een varken jong:s hihi.. Daarna waren ze een stukje -als grapje- weggereden zonder mij, dacht echt dat ik ging overgeven van het lachen. Mijn maag zat supervol en met dat lachen echt geen goede combinatie. En dan kwamen ze terug, stapte Mafer uit de auto om mij te roepen en is Christelle wegreden en stonden we daar met 2 superhard te lachen, echt zotjes. En al die mensjes die werken in de tacos kijken naar ons haha, man, ik heb mij echt zotgeamusseerd. Daarna zijn we nog een ijsje gaan halen, maar ik kon echt nietmeer. Smiddags hebben Diana en ik wat in de keuken gestaan. Zij heeft 2 pastels de nuez gemaakt en ik chocolademouse, met chocolade met kaneel in, waardoor het meer naar kanneel dan chocolade smaakt haha!
Savonds zijn we dan Paulina, Diana, Ine, Diego, Chore en ik naar Los puertos de Muertos geweest. En alle andere intercambios gingen daar ook naartoe! Dus hebben ik ook met hen wat rondgehangen!! Echt superleuk! Maar wat is dat nu eigenlijk... zie ik jullie al denken.. Hier is Halloween superbelangrijk en wordt er daar echt veel aandacht aan besteed!! En zijn de daar echt volop voor een het feesten. Ze hebben hier ook de ingesteldheid (niet allemaal), als ik doodga wil ik niet dat je treurt om mij, maar volop feest!! Echt raar! Feest van de doden is echt FEEST hier.. Dus we zijn naar een markt geweest echt supergezellig, want twas al donker en allemaal zoo kraampjes met halloween dingen en dan iets typisch met calaveras waar je u naam op kunt laten zetten (ik heb er eentje gekocht en zal er foto van trekken ter verduidelijking:)) En der was ook een soort van kermis en dan een plaats waar een superoude vrouw stond te zingen en daarna waren er daar clowns en dan staat iedereen daarrond in een cirkel, echt supergezellig:) jjaja ik had een superdag!
Dikke zoenen!

xFemke


dinsdag 27 oktober 2009

Veracruz

Oei, oei het is zoooo lang geleden dat ik geschreven heb:s Ik begin direct aan mijn verhaal van Veracruz na 2 korte berichtjes.
We waren op weg naar de paardrijles en plotseling was er zo een hele stoet van mensen in het wit. Ze liepen dus op een hoofdbaan, waar de autos echt snel rijden, achter -kan niet op een deftig woord komen- de auto met de gestorvene.. Da was zooo zielig om te zien al die mensjes en kinderen die aant wenen waren en Diana zei mij dat het een jonge persoon moest geweest zijn omdat ze dus allemaal in het wit gekleed waren.. Maarja...
En dan iets heel Happy, hier is het ook -gelijk bij Line- de 15de verjaardag superbelangrijk!! Morgen is het de verjaardag van mijn jongste zus Paulina, maar helaas wordt ze 14 en geen 15.. Kzal dus volgend jaar moeten terugkeren eh :) haha
Vorige week dinsdag was het Alejandra's verjaardag en daarom zijn zaterdagnacht haar 2 beste vriendinnen komen slapen en hebben we (Ale, Priscilla, Diana, Diana (sis) en ik) een gezellige nacht doorgebracht in Ale's kamer. De eerste keer dat ik vroeg ben gaan slapen:D

Veracruz
Dinsdagavond ben ik vertrokken. We waren met 4 volle bussen. Ik zat in bus 4 naast een meisje arggh die mij de volgende dag cte volgde, gelijk dat ik een baby was die moest beschermd worden:s. Ze hadden mij al vooraf gewaarschuwd en mij uitgelachen omdat ze in mijn kamer zou zijn.. En na die 1ste nacht/dag begreep ik al waarom :s. Het was een vreselijk nacht op diene bus!! Ik kon echt maar niet slapen, kon me niet goed leggen en ik was supermoe en ja de maandag was ik superziek. Superveel hoofdpijn, spierpijn, keelpijn, slapjes, kben dan naar de schooldokter geweest en keb er niet veel van begrepen maar bon ze heeft mij pillen gegeven. Maar mijn mama wou toch dat ik nog naar andere dokter gaan. En ik denk dat die zei dat ik een soort infectie had. Hij zei dat het eigenlijk niet zo een goed idee was om naar veracruz te gaan omdat het daar superwarm vochtig weer is en gans de nacht in een bus zitten zonder deftige luchtverfrissing en met die airco op mij, maar bon hij heeft mij dan pillen voorgeschreven diek 4 dagen moest nemen. Dus heb die genomen en keb er dan eigenlijk geen last meer van gehad. Tis toch wel raar ze, kben nooit ziek en hier ben ik al 3 keer ziek geweest, gelukkig telkens maar 1dag:)
Maar bon smorgens zijn we dus met gans die bende ontbijt gaan nemen in een hotel (niet dat, waarna we daarna Taijn hebben bezocht. Zeer mooie site, mooie fotos genomen en op fb gezet. Wat wel heel spijtig is, is dat mij spaans echt nog niet goed genoeg is om de uitleg te verstaan dat ze erbij geven... en amai jullie kunnen niet geloven hoe warm het daar was pff dat is echt afzien!! Normaal gingen we dan smiddags rond 3u aankomen in het hotel in Veracruz, maar we zijn daar maar toegkomen om 7u!! Ja man khad er mijne buik van vol van die bus ze!! Dan hadden we anderhalf uur tijd om ons te installeren en te douchen en al en dan rond half 9 zij we met gand de groep in Grand Cafe gaan eten. Daarna waren we vrij en om 10u moesten we terug in het hotel zijn. In Grand Cafe heb ik nieuwe meisjes leren kennen, alleja 2 ervan waren al in mijn dansles, maar kende ik eigenlijk niet zo goed en een andere meisje is vorig jaar met de rotary naar Frankrijk geweest dus die had ik ook al eens ontmoet maar nu ben ik dus goede vriendinnen met hen wat wel superleuk is:) En daarna hebben we echt superzot gedaan:D Er was zoo een poduim op de "dijk" en hebben we daar zitten dansen en zot doen, de max, echt mijn ding:D.

-wordt vervolgd-

woensdag 21 oktober 2009

Sorry dat ik al zoo lang niets geschreven heb en nu ga ik eigenlijk ook niets zeggen want ik moet over 40min op school zijn want ik vertrek vanacht naar Veracruz met school!! sorry!
Dikke zoenen,
ik hou van jullie!
xx
femke

dinsdag 13 oktober 2009

Zaterdagavond mochten we niet uitgaan van de mama. Diana werd zot! haha! Gans de tijd op haar bed aan het springen en mamamamammama ik wil uitgaan hahah supergrappig! Maarja het is dus niet gelukt, we mochten niet naar een club gaan. Dus zijn we naar de cinema geweest, Ale, Diana en ik want Paulina was op de ranch bij de grootouders en haar nichtjes gebleven. Diana en ik zijn smiddags nog eens naar de pressa gewandeld, door de mooie natuur en hebben dan aan het meer in het zonnetje lekker gerust:) Die natuur is daar echt ZALIG, zooo rustgevend, het is een heel andere wereld dan waar ik woon :p. Maar terug naar 's avonds.. we zijn naar The ugly Truth geweest, een typische meisjesfilm, echt zalig en Diana in haar gekke beu, was gans tijd aan het lachen, het was echt leuk! De film was gedaan om half 11 en we hadden niet echt zin om naar huis te gaan dus hebben we eerst nog een auto met 2 jonge gasten gevolgd omdat ze naar ons getuut hadden, hahah, we waren alledrie in een zotte beu :) leuk, leuk! Zondag hebben we dan superlang geslapen en smiddags zijn we dan naar Altaria gegaan. Dan zijn de ouders Paulina gaan halen in the ranch en zijn Ale, Diana en ik iets gaan eten in Altaria. Daarna zijn 2 vrienden Diana en mij nog komen ophalen en zijn we nog een ijsje gaan halen en naar een parkje geweest :p Volgend weekend blijven we zaterdagavond op de ranch want het is een verkleedparty met heel de familie omdat het vorig maand Diana haar verjaardag was en over 2 weken die van Ale en Paulina.. Ik ben benieuwd.. Over 2 weken ga ik naar Veracruz!! Samen met school, het is wel met het 3e semester, wat betekent met de 'kleine kindjes' maarja we zullen zien eh :) Ik hoop dat het leuk wordt!
Gisteren was het gewoon eerst school, smiddags mijn spaanse les, daarna rap rap naar de paardrijles, waar we gisteren grandioos te laat waren en ik nog extra want ik ben dan eerst nog met de mama naar de bank geweest om mijn trip te betalen.. Maar we hadden 2 uren les dus het was niet zoo erg.. Pas om 19:50 (onze les was gedaan om 19u) is de mama ons komen halen en ik had dansles om 20u.. Ik was ook hier grandioos te laat maarja.. en vandaag kan ik niet gaan want ik heb een rotary meeting.. Drukdrukdruk.
Normaal moest ik nu op school zijn, maar Diana had het eerste uur geen les, want de leerkracht zit met een groep lln in NY. Ik heb nooit les de dinsdag en donderdag het eerste uur, dus gingen we om 8u30 naar school gaan. Maar Diana is beetje te laat opgestaan, waardoor we te laat gingen zijn en hier is het zo dat ze je dan niet meer binnenlaten dusja zit ik nu nog altijd thuis en weet ik niet of ik naar school ga vandaag, haha!
Ik hou jullie op de hoogte!

Dikke zoenen!
xfemke

donderdag 8 oktober 2009

Ja eigenlijk zie ik nu net dat ik nog niets verteld heb over het weekend en maandag. Ik heb niet veel tijd meer, mijn 1,5u is bijna over:p Zaterdag zijn we naar een die nieuwe club gegaan echt superleuk! Zotsjieke club, met zo'n balkon enal waardoor dat je een mooi uitzicht hebt over een deel van de stad, echt cool! En dan was er vuurwerk, echt wijs:). Waarschijnelijk gaan we morgen terug nara die club, maar nu samen met de leerkracht van de paardrijles en nog zo'n andere gast die dara ook altijd is. En tschijnt dat diene gast een van de eigenaars is!! Dus dat betekent dat ik zeer gemakkelijk zal binnengeraken en gratis drankjes a volonte:) joepi :p haha. Zondag zijn we boots gaan kopen voor de paardrijlessen. Echt supergrappig, kzal er wel eens een foto van nemen:) Ochja maandag had ik een migraine aanval niet te doen!! Ik was echt aan het doodgaan van de hoofdpijn!! Gelukkig was het na een sedergine en een beetje slaap en de speciale therapie van de mama (gewoon natte handdoeken rond mij gewikkeld) veel beter:). Maar nu moet ik echt naar de les!
Dikke zoen!
xx
Mis jullie!

Dank u:)

Dank u tante Kathy voor het pakket!! Superleuk!! Heerlijke chocolade en iedereen vindt mijn Dag Allemaal superinteressant haha! Echt leuk om nog is een nederlandse magazine te lezen:) Thanks!
Dan heb ik ook het kaartje ontvangen van Ellen, Aline, Laura, Emily en Jasper dank u! superlief:) en Ellen I love ur tekstjes :D Ja idd ik was jaloers dat ik er niet bij was hahah:p
En voor alle mensjes die eerder al iets stuureden dank u!:)
Dat is echt superleuk!

Dinsdag en woensdag

Het is alweer een tijdje geleden dat ik geschreven heb eh.. Normaal doe ik dat elke dinsdag en donderdagochtend op school omdat ik dan een vrij uurtje heb. Maar dinsdag lag ik lekker te slapen in mijn bedje want het tweede uur had ik normaal examen en dat doe ik niet mee dus dinsdag begon ik pas om 11u30. Toen ik dan op school kwam, dus speciaal naar school voor 1,5u Franse les, mocht ik niet binnen omdat ze ook examen hadden hahah, dus ik was naar school, gekomen voor niets! Maar ja eigenlijk was het totaal niet erg want ik ben dan gaan ontbijten met een groepje vrienden. Met 8 man in een mini-autootje, ik op de schoot van Diana, gans tijd met mijn hoofd gebukt, kvoel het nog in mijn rug!:s Maar het was wel leuk:) Verder had ik dinsdagmiddag mijn dansles, die ik nog altijd superleuk vind:) Daarna hebben Diana, Vanya en ik ons klaargemaakt, gelijk dat we zouden uitgaan. Diana moest samen met nog anderen een project doen, iets van een reclame of zoiets voor parfum en hebben we dus zo'n hele fotoshoot (professionele) gedaan!! We waren met 3 jongens en 5 meisjes:) Echt cool! Van 9u tot 11u ofzo echt lang.. want ik was toch ook wel wat moe van mijn dansles ze.. en daarna zijn we (D.,V. & ik) nog naar een bar geweest want het was de verjaardag van Philippe, een van de studenten uit mijn Spaanse les:) Het was gezellig en een leuke afsluiter van de dag. Om 1u15 lag ik dan eindelijk in mijn bedje :) 
De volgende dag hadden we allemaal examen van fysica. Doordat ik de ganse namiddag op school was gebleven (praten en dan dansles) was ik dat totaal vergeten, haha dus heb ik in mijn wiskundeles vlug is gekeken over wat dat examen eigenlijk ging gaan, haha:) Oja en ik heb mijn examen van wiskunde terug gekregen 94 zonder iets te doen, me like (eh, Ellen)! Gisteren was ik dus om 10u alweer klaar, want daarna had ik Arte y Cultura maar het was ook examen. Dus heb ik Diego, een goede vriend, een beetje geholpen met het leren van fysica want hij had het later op die dag. Om 11u30 zijn we met 4 meisjes gaan ontbijten:) Gezellig. Daarna ben ik nog eens naar Body Balance gegaan. :) Toen we aan het wachten waren op de mama, kwam een vriend naar mij om te zeggen dat hij "kick out for the whole year"van de franse les en dat hij voor een gans jaar een nul heeft. En een van de redenen is omdat ik hem geholpen heb met zijn project van Frans!! Hij had niet over mijn handschrift geschreven wat niet echt slim is natuurlijk.. verder kan die leerkracht hem niet uitstaan en is hij iemand die toch beetje agressief is en dat het hem eigenlijk allemaal niet kan schelen dusja. Het is gewoon raar want ik heb verschillende mensen geholpen en toch is hij de enige ochja, we zullen zien eh.. Gisteren hadden we classe de caballo waardoor mijn poep nu pijndoet haha! Mijn paard is echt 4 keer gestruikeld ofzo, waardoor het zo naar beneden ging en ik er bijna aflag, echt eng! De laatste keer lag ik er echt bijna af en begon ik dingen in het nederlands te roepen en Diana, Paulina en de leerkracht natuurlijk keihard lachen!! haha! Daarna hebben we nog vlechtjes gemaakt in de manen:). Daarna zou ik dan met Angilique naar starbucks, maar ik zou haar eerste nog bellen, maar dat nummer werkte niet en dus belde ik naar haar huis en haar mama zei dat ze weg was. Dus ben ik dan toch naar Starbucks gegaan, maar ondertussen zal zij al terug naar huis gegaan zijn.. Maar er waren daar nog een paar andere uitwisselingsstudenten dus ben ik bij hen gebleven, wat nog gezellig was:)

zaterdag 3 oktober 2009

Vrijdag 2 oktober

Vandaag was ik al vroeg wakker. Rond half 8. Ik wou gaan lopen, want iedereen was hier nog aan het slapen en de zon begon net op te komen, dus ideaal.. maar de voordeur was op slot, dus kon ik niet naar buiten :(.
Gisteren terug naar de paardrijles, leuk! En ik moest een pet opzetten, want mijn gezicht zag weer knalrood. Het is hier nu al 4dagen, superwarm, prachtig weer en die zon is hier superstraf!! Gisterenavond heb ik een half uur met aardappelschillen op mijn gezicht gezeten, omdat de mama zei dat dat zou helpen! haha! echt een grappig zicht! We hadden afgesproken met de intercambios om 17u in altaria, maar ja dan had ik mijn paardrijles. En die is een beetje uitgelopen dus ik was thuis om 19u. Daarna moest ik nog douchen, eten en dan hebben we eerst nog Alejandra weggebracht. Ondertussen waren de plannen al veranderd en waren alle intercambios, bij iemand thuis. Dus tegen 21u kwam ik aan, aan dat huis en zei Chris dat net iedereen naar huis zou beginnen gaan. Typisch.. dusja.. ik was ook nog uitgenodigd door een vriend om naar een feest te gaan, maar ik wou niet zonder Diana gaan enja aangezien zij niet kon uitgaan omdat een paard op haar voet was gaan staan, waardoor ze amper kon lopen.. :s zijn we dan nog eventjes met Chris, Angi en Mateus naar starbucks gegaan, maar totaal niet lang. Rond 10u was ik dan al terug thuis. Maar vanavond zullen we wel uitgaan!:) Joepi!!
Dikke zoenen en tot de volgende:)
xx

donderdag 1 oktober 2009

Woensdag 30 september

Gisteren was het Diana haar verjaardag!! (Happy Birtday Diana:))
Het was eigenlijk een rare dag, vooral 's morgens.. Ik was supermoe en ja ik weet het niet, ik voelde me wat verloren.. Ik voelde me gelijk niet echt op mijn gemak, want ik kom hier goed overeen met een paar jongens en er is een meisje die verliefd is op een van die jongens en die blijkbaar superjaloers is op mij enzo dusja pff, voelde ik mij zowat een indringer enzo.. Omdat dat natuurlijk totaal niet mijn bedoeling is.. maarja..
Omdat ik zo moe was, ben ik om 10u in het gras gaan liggen en wat gerust. Het was prachtig weer en ik heb zotgenoten van de zon, met wel als gevolg dat 's avonds mijn gezicht knalrood zag, haha! Om 16:30 vertrokken we naar de paardrijles. Gisteren was het 2uren, ook het uur van de vrijdag. het was echt leuk! Eerst moest ik wel een half uur wachten voor ik een paard kreeg maar daarna was het echt leuk. Want ik heb dus op dat speciaal zadel gezeten, waarbij da beiden benen langs een kant moeten!! Dat is echt raar!! En voor gewoon te wandelen is dat te niets maar daarna in galop... is dat echt niet zo gemakkelijk om te blijven zitten ze !! En de leerkracht sprong op een bepaald moment gewoon langs achteren ook op mijn paard!! Echt nen zot hahah, maar wel een leuke! En dan met twee op dat paard in galop, ocharme dat paard:p Daarna heb ik gewisseld met Diana, want zij had een normaal zadel. Dus dan beetje rondwandelen, draf en galop:) Ik ben wel trots dat ik al van de tweede les, zelf galop doe, al zeg ik het zelf, haha! Daarna moesten we het paard afspoelen en dan nog uitlopen (er wat mee rondlopen). Dan heeft Rafael, onze leerkracht, ons thuisgebracht, want normaal moesten we een taxi nemen, maar hij heeft ons thuisgebracht. En Diana en Paulina dat natuurlijk niet zeggen zodat ze het geld van de taxi konden houden, haha, de sloebers:). Normaal gingen we nog iets gaan drinken voor Diana haar verjaardag, maar ze had vandaag 'examen' dus daarmee gaan we gewoon dit weekend extra fun hebben:).
Vertek eens hoe het daar is in Belgenland en met al die studenten??

Dikke zoenen!
x
Fem