zondag 30 augustus 2009

Hele dag bezig, niets gedaan!

Je vraagt je waarschijnlijk wel af wat die titel te beteken heeft! hehe!
Ik ben dus rond kwart na 10 opgestaan en heb me dan op mijn gemak een douchke gepakt. Want juist ja ik ben in mijn vorige bericht vergeten zeggen dat ik zeker een heel pakje sigaretten heb opgerookt!! Ik zie jullie al fronsen.. (hé ellen) Ik bedoel dus dat bijna alle vrienden van Diana (en zijzelf trouwens ook) roken.. Wat echt echt niet leuk was.. Want jullie weten dat ik daar absoluut niet tegen kan! En ik voelde mij dus vies vanmorgen en heb echt genoten van die douche! haha :)
Ik kwam net uit mijn douche, toen ze op mijn deur klopten om te zeggen, Femke we moeten weg.. De papa was gaan werken, de mama en Pauline gingen naar de range (weten jullie nog, naar de oma en opa..) en Alejandra en Diana moesten naar de tandarts dus ik moest mee met hen. Dus ik kleedde mij vlug aan en stapte zonder ontbijt in de auto. Alejandra en Diana hadden ook nog niet geheten, dus zijn we ontbijt gaan nemen in El cunado ofzoiets. En wat denken jullie dat ik heb geheten als ontbijt?? Ja jullie raden het goed opnieuw TACOS!!! haha! Raar hé dat ze hier taco's als ontbijt nemen. Maar blijkbaar is dat hier de gewoonte want die 'tacotent' zat helemaal vol. Het heeft mij wel zeer gesmaakt. Taco met lekker en 2 verschillende soorten vlees, kaas en soort avocadosaus en een appelseinsapje.
De tandarts was in een andere stad, 20 min rijden. De stad waar de papa werkt. We zijn dus eerst naar het werk van de papa gegaan. (Hij werkt in een winkel die enkel auto-onderdelen verkoopt.) Maar het is niet zo een winkel gelijk hier, eerder een soort magazijn en dan zo gelijk een bar waar de mensen hun dingen moeten vragen.. raar!

We hebben onze auto daar geparkeerd, ‘ de winkel’ ligt net buiten het ‘centrum’. We zijn dan naar de tandarts in het centrum gestapt. Dat was een superkleine ‘praktijk’, in zo’n plaats waar nog enkele andere dingen, winkels??, waren.. raar! Helemaal niet zoals bij ons. Dan zijn we teruggegaan naar de winkel waar de papa werkt en zijn we daar, achterin nog eventjes gebleven. Gewoon gezeten en wat gepraat, omdat de mama dat schijnt gevraagd had om de papa blij te maken, aangezien we gisteren ‘niet zo braaf waren’. Haha, echt raar dus! We zijn daar vertrokken om kwart na 2 en moesten om 3uur bij een Rotary-bijeenkomst zijn. Onderweg zijn we nog iets gaan halen om te eten (in de Subway, een broodje) en thuis nog vlug een pull gaan halen, want het weer was niet zo goed meer.

Om kwart na 3 waren we (Diana, Adriaan (die neef die volgend jaar ook weg wil) daar, maar het was nog niet begonnen. Ik begreep al snel dat het weer niet voor mij was, maar ik kon niet anders dan meegaan zei Diana omdat ik anders alleen thuis zou zitten.. amai, heb ik daar eventjes afgezien! 4uren moeten luisteren naar die meneer die de vorige keer mijn papieren enzo gecheckt heeft (en jullie weten hoe graag ik hem heb.. uh uh kuch kuch). Echt verschrikkelijk! Heel de uitleg over wat is de Rotary, de regels, hoe inschrijven, bblablabla. En papa en mama dat dossier dat we moesten invullen he, hij heeft dat echt volledig besproken en uitgelegd, gelijk dat hij tegen de bende baby’s aan het spreken was!! Alles staat er zooo duidelijk op. Jullie kunnen mijn frustraties waarschijnlijk wel merken.. haha. Diana heeft ondertussen mijn nagels gelakt en daarna heb ik mij bezig gehouden met strechtoefeningentjes voor mijn gebroken vinger. Haha!

Ik ben dus de hele dag niet thuis geweest, daarom, pappie en mammie, dat ik net vandaag, nu we met Martin gingen bellen, niet online kon zijn, spijtig..

Mijn titel komt waarschijnlijk door die Rotary-bijeenkomst, want eigenlijk heb ik vanmorgen toch weer iets nieuw ‘geleerd’/beleefd!

Vele zoentjes van Femico uit MexicoJ

p.s. Mensjes die maandag weer met school beginnen , geniet van jullie laatste 2 daagjes!

28 augustus

During the day

Ja, zoals jullie waarschijnlijk al konden denken, ben ik niet meer naar dat 2de lesuur gegaan! Ik ben dan gewoon naar beneden gegaan en heb samen met de mama een supergrote afwas gedaan.. Daarna heeft ze mij meegenomen naar Aguascalientes City. Ik ben dan naar de bank kunnen gaan en heb alle dingen kunnen regelen, wat toch een last was, die nu van mijn schouders is!:) We zijn daar wel nog een tijdje mee bezig geweest, aangezien het van Pesos naar dollars moest en al van die dingen.. Ik had honger gekregen en dus zijn we naar een minikraampje (zo'n fiets met zo'n kar aan!) gegaan en hebben daar tacos geheten. Elke taco heeft hier een andere, ingewikkelde naam. Maar dus ik heb een "taco con papas" geheten, een taco met aardappelen, lekker!:) In de namiddag was het gewoon chill; heb ik gebabbeld met mijn 2 jongste zussen en daarna zijn de 2 nichtjes en neefje gekomen. Alejandro (het neefje) is 4 jaar en echt ongelooflijk schattig, echt om verliefd op te worden! Haha! Nu zijn hier trouwens net 2 andere nichtjes en neefje toegekomen.. (Remember the big family van de mama!:p) Diana, Alejandro en ik zijn samen om een ijsje gegaan. Een ijsje hier is dus schepijs in een plassic bekertje.. en de plaats waar we het zijn gaan halen, was misschien 6 vierkante meter groot met dus gewoon een diepvriezer tegen een bakstenen muur. Haha! Ik mis zoals Line een goede Talamini-ijs!! <3>


During the evening/night

Rond 9u15, denk ik, zijn een vriend en een vriendin ons komen ophalen. Vervolgens hebben we eerst nog een hele toer gedaan om nog 2 mensen op te halen. Dus zaten we (zoals hier constant gebeurd) met weer een persoon te veel en altijd in die kleine autootjes! En dan moeten we over die drempels, waarover ik eerder vertelde, en je hoort en voelt telkens dat de auto de straat raakt!! Echt eng en niet gezond! Haha! Maar bon dan gingen we eindelijk naar het feest, wat nog een beetje rijden was. Toen we daar aankwamen, was er superveel volk en kon je de muziek al van ver horen. Het was dus een soort van openluchtfuif, beetje te vergelijken met een scoutfuif.. (Ik denk dan aan die van De Pinte :D) Eenmaal binnen het domein, zijn we eerst BOMBA’s gaan halen. Er waren er een paar die zeiden, Femke ge moet er ook ene nemen. Maar zoals jullie mij kennen drink ik al niet veel en bovendien had de mama net voor we vertrokken nog eens gezegd van ja jullie mogen geen alcohol drinken vanavond, want dat mag niet van de Rotary.. Mijn ouders hier zijn eigenlijk heel streng over het uitgaan. We mogen maar uitgaan tot 1u snachts (helemaal niet zoals bij line dus!! haha!) Zelfs Alejandra die er bijna 20 is mag maar tot 1u uitgaan!! :s

Maar dus in begin was het niet zo leuk, ik kende niemand, de muziek was niet superleuk en ze stonden zowat te babbelen enja ik kan dan niet meedoen.. Maar rond 11u30-12u was het wel leuk. Want dan begon iedereen te dansen enzo en was de muziek beter J en kwam ik al meer overeen met de vrienden van Diana.. Toch jongens (keb het dan vooral op Geof en Jelle:D) hebk jullie gemist ze in mijn uitgaan.. :p Een jaar niet kunnen dansen , uitgaan met jullie, dat word lastig:s haha!

Maar dus Diana was aan het dansen met een jongen en de rest wou meer naar voren, dus ben ik meegegaan met hen. We hadden ons weer verplaatst maar ondertussen was het al 5 voor 1. Dus ik begon te zeggen tegen die vrienden dat ik dringend terug naar Diana moest.. en we vonden ze dan niet en ze antwoorde niet direct op haar gsm. Uiteindelijk om 10 na 1 wisten we dat ze aan de uitgang stond te wachten. Ze had ook al een half uur naar mij zitten zoeken!:s We kwamen buiten en blijkbaar stonden de ouders daar nog niet, ze vonden het niet. Een vriend ging ons afzetten aan het pompstation, maar plots stonden de ouders daar dan toch. Ze waren duidelijk niet blij!! Amai zo’n gespannen sfeer!! Ze waren dus zowat kwaad omdat we blijkbaar niet op tijd buiten waren, wat ik wel versta, maar ze waren er zelf nog niet??!! Dus versta ik het toch weer niet. Allesinds dat was niet leuk.. en ik wist totaal niet hoe mij te gedragen.. Zo korte discussie en de rest heel de tijd stilte.. Toen we thuiskwamen is Diana zonder nog iets te zeggen naar haar kamer gegaan, dus ik heb dat ook maar gedaan. Daarna is de mama nog eventjes bij mij gekomen om mij tabletjes tegen de muggen te geven en was ze vriendelijk, waardoor ik mij een stuk beter voelde! Oooef :p Het was uiteindelijk een leuke avond, maar ik was blij dat ik om 2u in mijn bedje lag.

vrijdag 28 augustus 2009

Overslapen..

Ja, jullie lezen het goed, ik heb mij vanmorgen overslapen. Ik heb vannacht echt niet goed geslapen. Ik heb zeker een uur wakker gelegen omdat er constant een mug aan mijn oor zat...:s verschrikkelijk ambetant. Ik dacht echt dat ik zot ging worden. Ik ben dan helemaal onder mijn deken gekropen, maar dat was veel te warm en hielp niet. Dan heb ik maar mijn tweede kussen op mijn hoofd gelegd en ben ik zo uiteindelijk in slaap gevallen. Maar blijkbaar iets te diep, want ik heb mijn wekker vanmorgen niet horen aflopen. Toen ik vanmorgen wakker werd door het lawaai van de zussen, keek ik op mijn uurwerk en zag dat het 5 na half was. Dus ik dacht ik kan nog een half uurtje verder slapen. Maar dan bedacht ik mij dat ik al een haardroger had gehoord en dat dat toch raar is dat je dat als eerste doet als je opstaat.. Dus ik kijk opnieuw en het was 25 voor 7!! De tijd dat ik aan tafel moest zijn! Ik heb mij nog vlug proberen klaarmaken, maar het was te laat, ze waren al vertrokken.. haha! Ik ga proberen nu naar het 2de lesuur te gana maar die begint over 5min en ik ben nog thuis :s dusja haha ik hou jullie op de hoogte! xx

Dagelijkse gewoontes + 28 augustus

Vandaag was een leuke dag, waarover ik veel te vertellen heb.Dus laten we beginnen bij het begin. Het opstaan om 6u.. alleja, de wekker loopt dan af en een kwartier later ben ik eruit. Dan maak ik mij vlug klaar en probeer ik tegen iets na half 7 aan tafel te zitten. ’s Morgens eet ik altijd ‘cereals’, want zij eten hier vaak warm en dat vind ik toch nog altijd niet smakelijk! Haha! En natuurlijk mag ik mijn dagelijks glaasje ‘jugo’ (sap) niet vergeten. Elke ochtend drink ik een groot glas appelseinsap die de mama 2min ervoor heeft geperst met een handmatige soort pletmachine! De appelseinen zien er hier wel uit als grote limoenen en soms smaakt het ook wel vrij zuur, maar zeer lekker. Dan om 10 voor 7 vlug in de auto want dan moeten we eerst Paulina afzetten op school en dan vlug naar onze school rijden waar we 1min voor dat de deuren van de klaslokalen sluiten, toekomen. Een beetje zoals ik gewoon ben, aangezien ik ook op de Voskenslaan altijd na de bel nog op school kwam en altijd moest lopen naar de lokalen! Haha!

Maar dus in de auto moeten ze nog vanalles doen, Paulina zit haar ontbijt nog te eten en haar haar goed te leggen met gel, terwijl Diana al haar make-up nog zit aan te brengen (en soms nog te ontbijten)! Haha! Als we bijna aan mijn school TEC (zo noemt ze afgekort) zijn, heb ik een prachtig uitzicht over de stad, aangezien onze school gelijk op een hoger gelegen deel buiten de stad ligt. Het is nog donker dus zie je allemaal zo van die lichtjes, echt leuk. Ik heb al geprobeerd een foto te trekken, maar het is niet gelukt.. spijtig..

Oja de wegen hier zijn vol van zo verkeersdrempels, maar niet zo als bij ons. Maar echt zo een smalle bobbel, waar je echt supertraag moet overrijden en dan nog vrij hard is vind ik! Ook is het superraar dat vb op een kruispunt de lichten niet vlak voor je staan maar aan de overkant van het kruispunt.. Een raar zicht eigenlijk als je anders gewoon bent, maar eigenlijk wel heel goed zichtbaar..

Ok, maar terug naar school. Mijn eerste lesuur vandaag was ‘Historica de Mexico’ en zoals jullie allemaal weten doe ik absoluut niet graag geschiedenis. Wel hier is het dus niet anders, alhoewel dat het hier misschien om een andere reden is. Ik versta gewoon niets van de les, aangezien alles in het spaans gegeven wordt en bovendien heeft de leerkracht hier wel wat gezag en is het bijna gans de tijd vrij stil waardoor ik niet met ‘mijne Amerikaan’ kan praten:p Dat is dus echt een 1u20 min afzien.. Ook moeten ze dan zo taken maken enzo, meestal in groepjes, maar ja aangezien ik niets verstaan heb, kan ik nooit meehelpen in mijn groepje.. Ochja..

In het volgende lesuur weet ik eigenlijk niet goed wat de bedoeling is dat we leren, maar het is in het engels. Die meneer die dat geeft is echt raar!! Ik heb nu al een stuk of 4 lessen bij hem gehad en echt elke les is die begonnen met te spreken over plagiaat. De 1ste les was het: “Ja ik heb gemerkt aan jullie huistaken dat er sommigen gewoon copy-paste hebben gedaan, ik weet niet of dit wel toegelaten is.. blablabla”, zeker een kwartier daarover gezeverd. De volgende les juist hetzelfde, “ Ja jullie hebben copy-paste gedaan ik kan het zo zien, ik zal toch moeten navragen of dat is toegelaten..” Ik had zo iets van “is die nu zo dom, natuurlijk mag dat niet!” En hij heeft daar dus weer een kwartier over gezeverd. En ja hoor vandaag opnieuw, “Ja ik heb het dus nagevraagd en dat mag niet dus iedereen die dat gedaan heeft zal maar 50% krijgen.” Haha! Ze krijgen niet eens nul! Echt een foute meneer.. Het is echt een chille les, aangezien we daar gans de tijd kunnen babbelen en hij zich niet veel aantrekt van mij en Chris wat we doen en niet doen..:) Zo zei Chris vandaag, “Maestro yo tienes superhambre (superhonger), puedo ir a la cafetaria!” En hij antwoorde: “Eigenlijk zou ik neen zeggen, maar ja eigenlijk bestaan jullie niet (aangezien we niet op de aanwezigheidlijst staan, waar ze je op afwezig zetten als je te laat bent of weggaat uit de les) dusja waarom ook niet. Dus Chris en ik zijn naar buiten gegaan, hebben iets gekocht in de cafetaria en zijn dan voor de laatste 10min terug gegaan, haha! Echt foute boel dus!

Vervolgens had ik een springuur. Gisteren had ik niet met Nacho, de sportcoördinator, kunnen spreken, dus ging ik nu op zoek naar hem. Ik had geluk, hij was aanwezig op zijn kantoor. Hij was supervriendelijk, echt een leuke meneer. Hij heeft mij alle sporten geëxpliceerd, grapjes gemaakt en nog eventjes met mij gepraat, echt leuk.

Ik had wel nog veel tijd over in mijn springuur; ik was van plan om het sportfoldertje is goed te bekijken en in te passen in mijn uurrooster, maar toen werd ik aangesproken door een paar jongens, waar ik les mee heb en waarmee ik ook al in de bibliotheek mee had gepraat. Ze hadden mij al is gevraagd om iets met hen te gaan eten en toen had ik neen gezegd, omdat het een van de eerste dagen was, maar nu vroegen ze het mij dus opnieuw. Deze keer heb ik ja gezegd ik had zoiets van ‘tjah anders zit ik hier toch maar weer gewoon anderhalf uur op de computer..’ Toen ik in de auto zat had ik wel zoiets van “Femke, waar zijde nu aan begonnen..” Ik heb mezelf dan gerust gesteld dat ik ze toch al een beetje kende uit de les en bibliotheek en ze er echt wel OK uitzagen. Ook wist ik dat ze daarna nog een uur les hadden dus mij vb niet konden overtuigen om nog naar ergens anders te gaan. Dus zo ben ik op stap gegaan met 3 Mexicaanse boys en zijn we tacos gaan eten. Een van de jongens heeft mijn taco betaald, hehe. Daarna moesten we naar het werk van de papa van een van die jongens omdat hij geld nodig had. Hij werkte aan de beveiliging van een soort wijk. Ze hebben mij dus uitgelegd dat dat een wijk was die dus volledig omringd is en waar de mensen dus extra betalen voor hun veiligheid.. Dan wou een van de jongens een cadeautje kopen voor zijn liefje die jarig was, dus zijn we naar een supergroot shopping-centre gegaan. Echt machtig groot, al die winkels! Het was 11uur als we daar rondliepen, de helft was nog niet open. Ook was er totaal niet veel volk, mja wat eigenlijk wel logisch was, de meeste mensen zaten op hun werk of op school.. Dus ik heb gewoon is rondgekeken welke winkels er allemaal waren, dus niet geshopt, dat ga ik wel eens doen met mijn zussen. (De winkels die ik me nog herinner en dat we ook in België hebben, zijn: sfera, zara, body shop, massimo dutti, bershka.)

Dan was het tijd om terug te keren naar school. Ik kwam net op tijd toe voor de franse les. Die les is echt leuk, want we zitten maar met 11 leerlingen, terwijl we in de andere lessen telkens met een stuk of 30 zijn en de leerlingen en leerkracht zijn echt superleuk. We hebben een film gekeken, frans gesproken en spaans ondertiteld. Interessant voor mij, ik heb zo wat in het spaans proberen volgen.. Maar voor we met de film gestart zijn, zei de leerkracht, ja als jullie nog eerst iets willen gaan halen in de cafetaria, doe maar.. Echt raar, want normaal mag je niet eten in de les en ja bovendien was het lesuur al begonnen.. echt chill dusJ De leerkracht zei zo tegen een van de jongens uit mijn klas (naam vergeten, net zoals ik van iedereen hier vergeet:s), een zeer grappige jongen, die dan zo frans probeert te praten, dat het zo niet lukt, maar het hem helemaal niet aantrekt, “aja zoude Femke ne keer niet trakteren op iets..” haha en hij zo aja ok het is goed: “viens ici, viens ici, femke” met dat superspaans accent, echt grappig. En dus gingen we naar de cafeteria met een paar andere klasgenoten en heeft hij mij een cola gekocht en wou hij ook nog ‘papas’ (chips) kopen, maar dat moet ik toch niet hebben, want die zijn veeel te pikkant! Maar hij had ze dus toch gekocht en gelukkig heeft hij ze dan zelf opgeheten. Ze doen hier dus dat zakje open, doen er dan chilisaus op, breken de chips zowat en duwen dan die chips met de saus naar boven.. echt raar!

Maar bon, het was dus een geslaagde dag, hopelijk volgen er zo nog meerdere. Ik zit nu wel al gans de middag thuis en morgen heb ik ook niet veel les, maar hopelijk ga ik vanaf volgende week alle sport/danslessen die ik wil volgen, kunnen volgen..

Ik ga jullie nu laten want jullie zullen nu toch wel al van mijn lang verhaal kunnen genieten hebben.

p.s. woensdag zijn we niet meer uitgegaan, misschien wel goed ook.

p.s.s. normaal zullen we morgen uitgaan en ik denk dat dit wel zal doorgaan aangezien Diana daarvoor ticketten moest bestellen.. We zullen zien!


Lieve mexicaanse kusjes!

donderdag 27 augustus 2009

10 dagen in Mexico!

Jaja vandaag ben ik hier al 10 dagen! Ik ben vandaag naar Diana ( soort directrice) geweest en heb dus eindelijk mijn uurrooster kunnen veranderen! Sommigen zullen het raar vinden, maar ik ben blij dat ik nu ingeschreven ben in wiskunde en fysica.. Nu had ik teveel dode momenten en dan kreeg ik het lastig en zo onderhou ik mijn wetenschappen nog een beetje wat wel nodig zal zijn als ik volgend jaar met geneeskunde wil beginnen! (Nuja wat het niveau hier is moet ik nu natuurlijk nog afwachten..)
Vandaag ben ik met de mama naar de bank gegaan en heb ik mijn 'Rotary zakgeld' kunnen afhalen.( 900 pesos= 48euro:)). Ik heb wel nog altijd niet de 300 dollars, die ik nodig heb voor mijn verzekering, kunnen afhalen:s.
Ik was blij dat ik eens een moment alleen had met de mama. Geen snel spaans gekakkel rond mijn oren! En toch hebben we zo wat proberen communiceren in het spaans, op het gemak en natuurlijk verstonden we elkaar niet altijd. haha! Ook toen we thuiskwamen, waren alleen wij 2 thuis en toen zij eten aan het klaarmaken was, zat ik met mijn schrift klaar om woordjes op te schrijven. Blij dat het eens wat rustiger was! Dan hebben mama en papa ook is gebeld en heeft mijn mama van hier met Jair gepraat (in het spaans natuurlijk)! Supergrappig!
Misschien dat ik vanavond nog uitga, want gisteren heeft een vriendin van Alejandra (Priscila), die in een club werkt, ons uitgenodigd om te gaan.. Maar ja het is natuurlijk midden in de week dus ik weet niet of we gaan mogen.. Ik laat het jullie wel weten (of niet! haha)
Ik ga nu stoppen met schrijven want mijn gebroken vinger doet beetje pijn.. (Hij krijgt schokjes als ik typ..)
Dikke zoenen, hou van jullie!
Jullie mexicaantje:)
xx

woensdag 26 augustus 2009

Donde estan mis ropas?

Ja hier ben ik weer met mijn kleren!! Ik was dus op zoek naar ene T-shirt die ik de eerste dag gedragen had en ging naar het 'waskot' om te kijken of hij daar toevallig niet lag.. En jawel.. ij lag daar en niet alleen die T-shirt.. zowat een derde van mijn kleerkast lag daar!! haha! Ja ik had zo een paar kleren die ik misschien 1 keer had aangedaan en dus niet vuil waren, opgeplooid en op mijn nachtkastje gelegd.. En blijkbaar heeft de kuisvrouw die allemaal gewassen! Zot eh..! haha!

Ik ben dan ook is achter het 'waskot' gaan verkennen want daar was ik nog nooit geweest. Daar zij er nog 2 soort van open ruimtes onafgewerkt.. Niets speciaals dus..

Maar nu ga ik naar beneden want Alejandra heeft 2 vriendinnen van unif meegebracht en die willen mij natuurlijk is zien!:p

Muchos besos y hasta luego!
xx

p.s. sorry als mijn spaans niet klopt, still learning..

dinsdag 25 augustus 2009

4de dag school

Vandaag had ik maar 2u les. Normaal had ik 4uren, maar het uur informatica moest ik niet volgen omdat ze werken hier met een soort van Voslo. Maar hier noemt het 'blackboard' en is het veeel sjieker en uitgebreider. Ze krijgen er taken die ze dan tegen de volgende les moeten afgeven. Ook zetten de leerkrachten de geziene lessen op enzo.. Ze moeten het echt veel gebruiken! Maar dus aangezien ik nog geen eigen soort account heb op blackboard, kan ik dus die les niet volgen. Maar ik vind het niet erg hoor, want zo heb ik bijna niets van huiswerk!!! haha:) En dus de andere les was 'Frances I' maar daar was er dan plots geen plaats meer ofzoiets dus hebben ze mij in 'Frances III' gestoken (en die is pas morgen), geen probleem voor mij natuurlijk:D. Maar het was dus eigenlijk wel wat saai aangezien ik van 7u tot half 3 op school moest zijn omdat Diana haar rooster zo was en ik maar 2uren les had. Ik had dus superveel honger als ik thuiskwam, aangezien ik ontbeten had om half 7 en maar om half 4 'middageten' heb geheten!

Ik was ook (en ben nu nog steeds eigenlijk) doodmoe. Ik denk dat die nacht naar Guadalajara nog wat in mijn kleren hangt. Het was dus een lastige namiddag, zeker tijdens en na het telefoongesprek met mama.. (ook al was het vol goede raad:)) Ik heb dan 2 uurtjes gerust, dan eventjes bezig geweest met spaans en dan eventjes met mi primo de Bolivia gepraat. Dat deed mij wel deugd, want het was natuurlijk al nacht voor jullie in Belgenland en niemand was meer online.. En misschien dat ik met hem in december naar Monterrey ga gaan. Niets is natuurlijk zeker, helemaal nog niet, maar gewoon de gedachte op dit moment dat ik misschien iets met Ben ga doen, doet me veel beter voelen:).

Mammie, ik heb je raad opgevolgd en mailtje gestuurd naar Diana en ik heb het doorgestuurd naar jou. Ik heb ook mijn zinnetjes opgezocht, maar aangezien ik geslapen heb tot 19u en de mama op dat moment niet thuis was, was het al vrij laat. Maar ik heb ze toch nog getoond aan mijn 'mama' van hier als ze thuiskwam en ze begreep het :D Ze zei dat we morgen naar de bank zullen gaan. Ik had erbij geschreven dat ik van u de zinnetjes moest opschrijven en dan vroeg ze iets over u en kreeg ik tranen in mijn ogen. Ze vroeg denk ik dan of ik triestig was en of gij ook triestig waart.. hehe, ze was echt superlief want dan heeft ze mij een knuffel gegeven en was ze zelf ook aan het wenen.. Ze heeft het ook superlastig met het vertrek van Emilia.. Dat was wel een raar moment.
Voor de rest van de avond heb ik met Alejandra en een beetje met Diana (terwijl ze haar huiswerk aan het maken was (en nog steeds bezig is :p) zitten praten over school, vrienden,.. dus dat was wel gezellig :). Dus mama, ik denk dat ik goed geprobeerd heb, om je raad op te volgen..
Het is nu half 11 hier dus ik ga vlug iets eten en gaan slapen!
Tot morgen!
Dikke zoenen!

zondag 23 augustus 2009

Luchthaven-vertrek Emilia

Zoals ik al zei, was het een lange nacht! We zijn niet meer naar de 'range' gegaan, waarvoor ik enorm blij ben. Ik heb nog een beetje geslapen van 11, tot half 2. Rond 2u zijn we dus vertrokken richting Guadalajara. Iedereen had zijn kussen meegenomen in de auto en we hebben dus allemaal geslapen, waardoor de 3uren zo voorbij waren :). Aangekomen in de luchthaven moest Emilia inchecken. Ik kon bijna niet meer op mijn benen staan, zo moe dat ik was! We hadden geen avondeten meer geheten dus hadden we natuurlijk honger in de luchthaven. Dus zijn we bij de Burger King gaan eten. Frieten om 6u smorgens!!! Niet te doen! Maar aangezien ik zo moe was en honger had, was het gewoon verstand op nul en eten. Dan moesten we daar nog tijdje gewoon wachten en heb ik nog een Vanilia Latte gekocht bij de starbucks waar ik mijn tong aan verbrand heb:(. Dan was het tijd voor afscheid te nemen van Emila. Ze heeft iedereen een dikke knuffel en kus gegeven en dan nog is wat langer bij de papa gestaan en dat was het, de korte pijn. Ik had het gelijk lastiger dan de familie zelf (allé niet dan de ouders en ik denk dat de zussen het nog niet echt beseffen) want ik moest natuurlijk keihard denken aan mijn eigen afscheid in Zaventem dat precies een week geleden is. Ik heb zelf enkele traantjes moeten wegpinken. Rond 8u zijn we opnieuw richting Aguascalientes vertrokken. Thuisgekomen is iedereen in zijn bedje gekropen. Ik mis jullie! <3

Vertrek Emilia


3 of my Mexican sisters!:)
(Emilia, Diana, Alejandra)


TAMALES

Zoals ik al verteld heb, was het gisterenavond familiebijeenkomst voor Emilia die vannacht vertrekt. Het was gezellig en alle familieleden zijn supervriendelijk tegen mij. Ze willen allemaal met mij praten maar ik versta ze natuurlijk niet. Diana heeft af en toe wel eens iets vertaald. Zo zei een 'tia' van Diana dat ik meer op de mama van Diana lijk dan haar eigen kinderen en dat ik een beetje gelijk haar was toen zij klein was! haha! Een andere 'tia' zei dat ik lief was en er leuk uitzag en dat ze mij aan haar zoon wou voorstellen, omdat ze mij wel graag als schoondochter zou willen haha!

Dan was het tijd om te eten, opnieuw een typisch Mexicaans gerecht, ‘Tamales’. Het is moeilijk om uit te leggen wat het precies is, dus ik heb een foto getrokken. Ook had Alejandra een drankje gemaakt ‘Perla negra’ (38%) wat behoorlijk straf was, nog staffer dan tequila zeiden ze mij. Dus ik heb flink maar een half bekertje gedronken! Haha!

Ze hadden een grote box en een microfoon buiten geplaatst en dan was het tijd dat ze een woordje zeiden voor Emilia. Iedereen die wou, kon iets zeggen. Ik heb natuurlijk ook iets gezegd. (Kort samengevat: dat ik hoop dat ze in een zelfde lieve familie terecht komt als mij.) Na alle lieve woordjes was ze aan het wenen en ik had het dan ook eventjes moeilijk omdat ik dan ook moest denken aan mijn (prachtig) afscheid(sfeest).. Daarna vertelden al haar nichtjes en neefjes mopjes. Dat was wel stom voor mij want echt iedereen was aan het lachen behalve ik want ja voor mij was er niets grappigs! Om 1u ben ik dan toch echt gaan slapen want ik was doodop.

Vandaag was een rustige dag, ik ben eventjes naar de stad geweest en het is er ongelooflijk druk!! Ik kan moeilijk beschrijven wat ik allemaal gezien heb. Ik werd een beetje overdonderd omdat er zoveel te zien was.

Daarnet zijn we opnieuw naar iets van de Rotary gegaan. Maar deze keer was het voor Diana en Adriaan (un primo de Diana) omdat zij volgend jaar een exchange-student willen zijn. Ik moest mee om mij eens kort voor te stellen aan de drie aanwezigen Rotary-mannen van mijn Host-district. Maar voor de rest was het ongelooflijk saai voor mij, aangezien ik opnieuw niets begreep, het niet voor mij was en ik verschrikkelijk honger had aangezien het 18u was en ik sinds 10u niets had geheten!!

Nu moet ik stoppen met schrijven want we gaan weer naar de 'Range' (zoals ze die zelf noemen) van de oma en opa (40min rijden! :( ). Daarna komen we eventjes terug naar huis, want Emilia gaat dan nog uit met haar vrienden.. (En misschien gaan Diana en ik nog mee) om dan rond 2u-3u snachts te vertrekken naar Guadalajara (3u rijden!) waar Emilia haar vliegtuig moet nemen. Het wordt dus een lange nacht!

Dikke zoenen en tot de volgende!

xx

vrijdag 21 augustus 2009

Vandaag heb ik geen les volgens mijn uurrooster, een soort van vrije dag, raar eh? Dus vandaag heb ik het wel lastig aangezien ik niet echt een activiteit heb om te doen (behalve spaans studeren maarja :p)
Maar ik zal jullie vertellen over mijn avondactiviteit van gisteren. Ik zei dat ik naar een Rotary-verantwoordelijke moest gaan. Dat was eigenlijk helemaal niet leuk, want die moest al mijn papieren checken enzo en misschien zou mijn verzekering hier niet gelden en dan moest ik nog een voorschot betalen en had ik dat geld niet en die meneer was echt niet zo vriendelijk en ik was al zeer moe van een ganse dag school dus had ik het echt lastig! Ik wou naar huis gaan en in mijn bedje kruipen om het moment te vergeten maar dan bleek dat we naar de oma moesten! Dus moest ik in de auto blijven en hebben we de zussen, tante en nicht opgehaald. Het was zeker 40 min rijden en ik heb mijn ogen wat toegedaan. We kwamen aan op een soort van binnenkoertje maar het huis stond en dan een kerkje. In het kerkje was er een dienst bezig, gans de familie was daar omdat ze een zus van de mama die heel jong gestorven is, aan het herdenken waren. De mama heeft 11 broers en zussen!! En blijkbaar komen die vanavond met al hun kinderen hier eten!!
Maar dus wij de kinderen zijn alleen de laatste 5 min in de kerk gegaan. Er was boven een soort van koor. Toen de dienst gedaan was heeft de mama mij aan gans de familie voorgesteld dus ik moest al haar broers en zussen goeiendag zeggen en iedereen was natuurlijk supercurieus naar mij.. Iedereen keek naar mij.. haha! Daarna gingen we binnen in het huis van de oma en opa, op een koertje in hun met eigenlijk nog een vrij grote tuin voor hier.. Heel de familie hielp om het eten klaar te stellen. We gingen BIRRIA ofzoiets eten. Ik denk, als ik het goed begrepen heb, dat het schapenvlees was. Een van die broers deed het vlees van die beenderen en hakte het allemaal in stukjes op een topsnelheid! Echt machtig om te zien, ik had wel schrik dat hij zijn hand er zou afkappen!! Daarbij kregen we rijst en daarover moest je een soort van tomatensaus gieten, waarvan ze mij verzekeren dat het niet "picante" was! NIET dus! Voor mij was het wel pikant, maar toegegeven, het viel goed mee! Het was zeer lekker, ik heb vooral genoten van de rijst na al die taco's en tortilla's. Ik heb die avond veel met Diana en Emilia gepraat, Emilia heeft zelfs veel inspanningen gedaan om engels te praten. (Ja, ik weet het eigenlijk moeten ze spaans praten, maar het is de eerste week! forgive me!) Het was dus al bij al wel nog een leuke avond, maar ik was wel ongelofelijk 'consada'. Dus tijdens de lange rit naar huis heb ik dan ook weer geslapen en het was bij jullie al 8u smorgens (1u snachts bij mij) tegen dat ik eindelijk in mijn bed zat! Ik was dus echt doodop aangezien ik al een lange dag school en de avond ervoor de party had gehad. Ik was dus blij dat ik vandaag niet naar school moest en kon slapen tot 11u en niet moest opstaan om half 6!!
Mama, papa, Jair ik hoop dat jullie een goede reis hebben gehad! Ik denk veel aan jullie nu jullie daar allemaal tesamen bij yaya en pepe zijn!

Dikke zoenen !
xx

Poolparty?

Wanna know how I spend my time yesterday after school? Read on!:p

Eerst natuurlijk mijn dagelijks telefoontje met de oudertjes en gisteren was ik extra curieus want JAIR is aangekomen!! Onze buitenlandse student uit Argentinië die een jaar in mijn kamertje zal vertoeven.. Wel raar om te weten dat iemand anders in u kamer leeft.. Je voelt je zo gelijk een beetje vervangen, maar toch weet ik zeer goed dat dat niet het geval is!

K, maar Diana had dus gevraagd of ik mee wou gaan zwemmen bij een vriendin van haar.. Ik was eigenlijk vrij moe maar het was nog maar 17u, dus ik besloot toch mee te gaan. Ook al kan ik eigenlijk niet echt zwemmen met mijn gebroken vinger. We (Diana, Emilia, Claudia en een andere vriendin met baby (!)(die Santiago noemt raar eh?!) kwamen toe bij het huis van Chili ( de naam van die vriendin! haha!) met bier, chips, fles tequila die we daarvoor rara in een benzinestation hadden gekocht. We stonden te wachten voor de poort toen er een taxi aankwam en 6 personen in schooluniform uitstapten. Ze waren ook vrienden van Chili die kwamen zwemmen. Dus ik begon al rare dingen te denken. Het was duidelijk niet gewoon eventjes gaan zwemmen.. Ik was al aan het denken aan die feestjes uit de Amerikaanse films waar iedereen gewoon zijn vrienden meeneemt.. haha! Gelukkig was het niet gelijk dat en kende Chili iedereen wel. Er werd dus veel gedronken, gerookt en gebabbeld. (Ik zie sommige lezers al hun ogen optrekken dus zeg ik eventjes voor de duidelijkheid: Ik ben nog steeds Femke: anti-roken en totaal geen zuiplap:D) Het zwembad was eigenlijk totaal niet proper, heel de bodem zag groen en het weer was ook niet meer zo goed, het begon zelfs te regenen! (Kunnen jullie het voorstellen ? Regen in Mexico?!:p)

Er kwamen wel nog wat meer mensen toe en ondertussen waren de boxen al buiten gezet. Plots sprongen er sommigen in het zwembad, maar ik had toch echt gene zin om te zwemmen. Maar dan kwamen ze eruit en wouden ze absoluut dat ik ook ging zwemmen. "It's fun, you should come!" En ze waren mij echt al de half aant induwen! Gelukkig kon ik ze overtuigen dat ik erin ging gaan maar dat ik eerst mijn zwemgerief (Jan en Eve, ik heb mijn badpak aangedaan en vele aan jullie gedacht en ze vonden het allemaal supermooi! haha!) wou aandoen! Oja nog zoiets, ze houden hun short en topje boven hun bikini aan!! Echt raar (alle niet alle meisjes maar toch bijan allemaal..) en ik vroeg aan Diana waarom ze dat deed en ze zei mij "because i'm too fat" :s!) Maar dan zijn we dus samen in het zwembad gesprongen en ik met mijn hand in de lucht zodat mijn vinger niet nat zou worden, super spastisch natuurlijk haha! Ik had al snel koud, dus ben er niet lang in gebleven. Verder die avond heb ik veel gebabbeld met Diana en een jongen die na zijn college naar Europa wil trekken zonder geld en met de rugzak!:) Het feestje liep zowat op zijn einde en iedereen was aan het weggaan. IK was ook moe geworden en wou naar huis, maar Emilia vond haar schoen niet! Dus hebben we echt een eeuw naar die schoen gezocht en niet gevonden en ik was zooooo moe! En dan was Chili niet meer thuis dus Diana, Emilia, Claudia en ik waren daar nog alleen.. En omg het was daar zo vuil, overal lagen bierflesjes, bekers, lege flessen tequila, lege chipszaken,.. en plots begonnen ze op te ruimen! ik dacht dat ik gek ging worden, ik was echt zoooo moe en wou echt zoo graag naar huis.. Maar toen ze eindelijk wat klaar waren met hun plotse opruimactie stond er mij nog ene andere 'verrassing' te wachten. Aangezien iedereen al naar huis was hadden mij geen vervoer meer naar huis!! Dus ze zeiden we gaan een taxi bellen, maar niemand had nog geld op zijn gsm..

(eventjes tussen door het is hier nu echt aan het stortregenen!! amai niet te doen, nooit gedacht dat ik dat hier zou meemaken, het is bijna een storm!! echt eng!)

Maar dus jullie kunnen jullie wel voorstellen dat ik zot ging worden.. Dus ze besloten de huistelefoon was Chili te gebruiken maar die werkte niet!! En waarom niet, omdat ze de rekening vorige maand niet hadden betaald!! En plots stond de papa van Claudia daar.. ik was natuurlijk superblij! Ze hadden veel gedronken en Claudia haar adem rook natuurlijk naar alcohol en zoals ik al vertelde, word dat daar absoluut niet geapprecieerd, dus wat was hun oplossing! Ze spoten gewoon parfum in het mond!!! Echt vies!! Ik hoop dat ze er niet ziek van wordt!! :s

Maar dus we hadden nog altijd niet echt avond eten geheten dus ze vroegen of ik honger had. Ik had wel honger maar verlangde nog meer naar mijn bedje.. Maar toch besloten ze dat we nog Taco's gingen eten! Dus heb ik mijn 2de taco opgeheten. Deze keer was er gesmolten kaas tussen, zeer lekker! En het heeft mij eigenlijk wel opgepept! En dus terwijl wij taco's waren gaan eten, heeft de papa gewoon 20 min in de auto op ons zitten wachten, echt fout! En dan mocht ik eindelijk naar huis in mijn bedje! Hoewel er een paar rare dingen zich hadden voorgedaan had ik echt wel genoten van de avond!
Oja en voor ik het vergeet I had my first Mexican Tequila!!!! :D haha:p (ik moest dus een shotje van tequila drinken en dan zo een lemon waarop ze zout hadden gestrooid aan zuigen:p)

Maar lieve bloglezers ik zal jullie moeten laten want ik ging eigenlijk wat rusten maar dat gaat al niet door want ik moet naar een verantwoordelijke van de Rotary..

Dikke zoenen en ik hoop op veel reacties en tot het volgende bericht!

p.s. Nu is het echt aan het donderen!! :s
p.s.s. Jelle kben nu naar u muziek aant luisteren en tis geniaal, miss yu!
p.s.s.s. My special friend, you know I miss you like hell.. think about you.. <3
Love.. fem

Berichtje voor yaya!

Yaya,

Supergrappig.. De lavendelzakjes vallen echt in de smaak!!
Emilia, een van mijn zussen, loopt er echt gans de dag mee rond in haar tas en haalt het er constant uit om er aan te kunnen ruiken! Ze lijkt wel verslaafd! haha!
Super dat je dat nog hebt kunnen maken voor mij, dank u!
Dikke zoen!
x

donderdag 20 augustus 2009

school

Dag mensjes!

Ik heb nog geen tijd gevonden om over mijn school te vertellen. Ik heb nu een springuur op school dus schrijf ik wat over school. De school is echt helemaal anders.. Het lijkt zelf een beetje op het systeem van unif bij ons.. Een lesuur duurt hier 1u en 20 min. Er is geen bel die waarschuwt dat je naar de volgende les moet gaan en je hebt 10 min om van lokaal te veranderen. De helft van de klas heeft zijn computer mee.. Het schooldomein is wel groter dan de Voskenslaan maar ik denk dat wij wel meer lokalen hebben. Ze hebben hier een reusachtig gebouw, met een soort van aula met allemaal computers, zelfs iMac!! In datzelfde gebouw is er een bibliotheek en een soort van bar waar je snacks kunt kopen. Ook hebben ze sportterreinen en een grote parking, want iedereen komt hier bijna met de auto naar school aangezien de school wat buiten de stad ligt. Ook nog een leuk detail is dat de lessen hier om 7u beginnen! En het is mogelijk dat je les hebt tot 14u30 aan een stuk door!!! Maar gelukkig moet je hier niet constant concentreren gelijk in Belgie.. Het is bijna nooit helemeel stil in de klas. Het hangt natuurlijk af van les tot les van leerkracht tot leerkracht maar ik heb al verschillende lessen gehad waar je een hele les door kunt babbelen. 
Mijn eerste dag school (dinsdag) was wel eng en spannend want normaal ging ik in Diana haar klas ziten maar dat ging dan niet meer ofzoiets.. Dus ik ging mijn eerste les binnen "historica de Mexico" en werd meteen aangesproken: " Ahhh another intercambio, welcome welcome I´m from America" Ik verschoot mij natuurlijk een ongeluk.. Dat is dus de overenthousiate Chris Murphy die dus ook een exchange- student is met de Rotary. Echt grappig. Ik was eigenlijk toch wel blij dat hij er was want zo had ik al direct iemand om mee te praten en naast te zitten. Toen we door de gangen liepen, stelde hij mij aan iedereen voor: "... my friend de europe" Echt niet normaal hoeveel mensen hij al kent in de 2 weken dat hij hier is. Maar terug naar "Historica de Mexico". We gingen naar de aula en bibliotheek want we moesten in groepjes een pwp maken over iets cultureel? (Ik heb de opdracht niet vertaan haha) Maar we moesten dus dingen opzoeken, maar ja aangezien ik niets van spaans kan, heb ik gewoon mijn spaans voor dummies genomen en een beetje proberen leren. hehe. Vandaag (donderdag) hadden we weer "Historica de mexico" en moest 1 iemand van de groep de presentatie voorstellen. Iemand van mijn groep moest als eerste: Na de presentatie moest gans de groep naar voor en ik dacht hmm waarom is dat nu nodig... Een buiging ofzo.. haha NIET dus, amai die leerkracht heeft daar een speechke afgewerkt waaruit duidelijk bleek dat ze er niet content mee was.. Geen flauw idee wrm, maar ik heb daar dus 5 min vooraan gestaan en niets begrepen.. haha. Ik heb niet veel tijd meer, want moet direct naar de franse les haha easy.. Ik heb wel alleen maar taalvakken enzo maar normaal ga ik mijn rooster maandag kunnen veranderen.. Really have to go now, but remember I love you, guys :) x

woensdag 19 augustus 2009

waar is mijn pyjama?

Ik wou gaan slapen en maakte mij volledig klaar en wou dan mijn pyjama aandoen. Maar ik vond hem dus niet en ik was er nochtans zeker van dat ik hem in de badkamer had gelegd. Dus ik zei net aan Emilia: "I can't find my pyjamas" haha! superfout, gelukkig begreep ze mij en blijkbaar heeft de mama hem gewassen! Nu kan ik me herinneren dat ik mijn pyjama op de wasmand had gelegd voor mijn douche te nemen.. haha! dikke zoenen en buenos noches (voor jullie is het eigenlijk net vroeg in de ochtend dus goedemorgen!)
P.S. Happy birthday voor Lautje!!:)

Tocht naar Aguascalientes

Hallo iedereen,

Hier ben ik dan eindelijk met het verslag van mijn reis naar Aguascalientes,Mexico.

16 augustus, die dag leek altijd superverweg en plots was hij daar. Ik heb de nacht van 15 op 16 amper 2 uurtjes geslapen van de spanning en omdat ik om 4u al moest opstaan. Om half vijf zijn we (mama, papa en Michael) in de auto gestapt op weg naar Zaventem. We waren daar rond 5u15 terwijl mijn vlucht pas om 8u vertrok, veel te vroeg dus. Ik heb me aangemeld bij de Rotary-verantwoordelijke, John, en vervolgens ingecheckt. Daarna was er nog een uurtje dat we in de Starbucks hebben doorgebracht. Om 7u20 was het tijd om afscheid te nemen. Dat was zwaar, zwaarder dan verwacht.. Traantjes, knuffels en lieve woordjes vlogen in het rond. Daartussenin moesten we nog eens met alle Rotary-exchange-students op de foto. Ik sta er waarschijnelijk beeldig op met rode ogen en vermoeid gezicht, maar dat kan me natuurlijk niets schelen. Nog een laatste knuffel en kus en ik verdween met de groep achter de pasportcontrole. Ik was blij dat we met een groep van 20 mensen waren. Op het vliegtuig zat er al iemand anders op mijn plaats omdat ze naast haar vriendin wou zitten en ze vroeg of ik het erg vond. Ik vond dat natuurlijk niet zo leuk maar gelukkig zag de stewardess dat er een probleem was en zei tegen mij en mijn vriendin, Mia, die een rij achter mij zat, dat we helemaal achteraan samen konden zitten. Dus eigenlijk kwam het mij beter uit. J De vlucht naar Madrid duurde maar 2 uren waarvan ik 1uur geslapen heb en het andere uur had ik het wel lasting, want ik was in mijn boek aan het lezen waar jullie allemaal zo lieve berichtjes in hebben achtergelaten. In Madrid moesten we onze baggage niet ophalen. We moesten een ondergrondse metro nemen om naar een ander deel van de luchthaven te gaan, allemaal heel nieuw voor mij. Aangekomen in het juiste deel van de luchthaven hadden we vrije tijd om iets te gaan eten. Laatste keer Europees eten.. We zagen allemaal tegen de vlucht van 12uren op. 12uren op een vliegtuig, echt geen pretje.. Mijn poep deed nogal zeer zenne! Ik zat bovendien nog is in de middenste rij in het midden waardoor ik niet zo gemakkelijk eens kon zeggen: ‘ik ga een toerke doen’. Ik zat naast de begeleider John en een ander ‘Rotary-girl’ waar ik nog geen contact mee had gehad. Ze was zeer vriendelijk en ik ga haar waarschijnelijk later dit jaar eens opzoeken aangezien zij dichtbij Veracruz in een huis vlak aan de zee zit.. Tijdens de lange vlucht heb ik dus met haar en John gepraat, nog emotionele momenten gehad door het lezen in mijn boek, geslapen en naar 2 films gekeken. Eindelijk kwamen we dan aan in Mexico city. Eerst nog zeker een kwartier met het vliegtuig rondgereden, want Mexico city in een enorm grote luchthaven. We zijn ongeveer geland met 20 min vertraging dus rond 18u. Ik had mijn binnenlandse vlucht om 20u55, dus we hadden nog 3uurtjes. Toen iedereen uit het vliegtuig kwam moesten we ons zelf weer tellen. (We hadden in Zaventem allemaal een nummer gekregen enzo moesten we dus telkens u nummer zeggen om te weten of iedereen mee was haha!) Daarna moest John naar de infobalie, want sommigen moesten in Terminal 1 zijn, andere in Terminal 2 en nog andere werden daar al opgehaald en hij moest iedereen begeleiden, niet gemakkelijk dus. Voor we naar de pasportcontrole konden gaan moesten een heleboel papieren invullen over onze baggage, wat ge allemaal meehebt enzo dan of ge u niet ziek voelt en dan nog is een blad met u vlucht en nog een met u pasportgegevens, kortom een hele boterham. Gelukkig, eenmaal door de lange rij ging het aan de controle zelf vrij snel, maar ondertussen was er al een uur voorbij. Dan moesten we onze baggage zoeken op de band. Ik was wel zeer blij dat ik ze zag want ik had toch altijd in mijn achterhoofd gehouden dat ze kon verloren gaan maar gelukkig is dat niet gebeurd! Om door de uitgang te kunnen gaan moesten we eerst onze baggage laten checken, dus op zo’n band. En dan moet je zo op een knop duwen en dan werd het rood of groen en mocht je dus door of niet. En rara bij Femke werd het ROOD! Dus ik oooww wat is dat hier.. dus ze deden mijn valies open en hebben zo volledig gecontroleerd en ze zagen yaya haar lavendelzakjes liggen. Ze vroegen wat dat was, want waarschijnlijk kwam het daardoor, ze dachten dat het een soort van drugs was!! Haha! Gelukkig heeft John het kunnen uitleggen en was alles ok. Ondertussen was het nog maar anderhalf uur voor mijn vlucht en we moesten nog steeds naar de juiste Terminal gaan. (Ik was diegene die als eerste mijn binnenlandse vlucht moest nemen.) Dus John dreef het tempo een beetje op. Mijn vriendin Jeanne had wat problemen met haar 2 koffers waardoor ze constant achterop raakte. Gelukkig had ik dankzij mijn lieve mama een supervalies die je gelijk niets kunt vooruitduwen.. dus ik had aan een van de andere meisjes gevraagd: ‘kunt ge mijn valies gewoon vooruitduwen, want Jeanne heeft echt hulp nodig’. Dus ik ben dan helemaal terug naar Jeanne gegaan en dan hebben we samen moeten lopen met die zware valieze om de rest nog te kunnen inhalen. Het was echt superwarm, we waren ons aan het kapotzweten en Jeanne was er zelf helemaal flauw van, gelukkig had ik nog een cola vanop het vliegtuig die we dan gedeeld hebben. Eindelijk hadden we de weg gevonden naar Terminal 2 (die van mij dus). Om van Terminal 1 naar 2 te gaan moesten we een soort van treintje nemen op zo rails hoog boven de grond, zo gelijk een treintje in de pretparken haha! En terwijl we daarin zaten, was er een vliegtuig dat vlak boven het treintje aan het landen was, echt zot! Tegen dat we dan eindelijk in de juiste Terminal waren was het nog 50 min voor mijn vlucht. Spannend! Ik moest langs een snelle check-in en John heeft mij dan afgezet langs de juiste ‘wachtkamer’, waar mijn avontuur op mijn eentje begon. 20min voor mijn vlucht vertrok stond de gate nog altijd niet aangeduid, dus ik begon lichtjes te stressen. Ik heb dan nog eventjes met papa gebeld en hij zei dat ik informatiepunt van mijn vliegorganisatie moest zoeken. ( Ik heb trouwens heel de reis door mijn oudertjes geupdate, wat wel leuk was!) Ik vond het infopunt snel en toevallig op dat moment passeerden 2 andere rotary-girls. Zij vroegen zich natuurlijk af wat ik daar nog deed en ik half in paniek uitleggen dat mijn gate niet stond aangeduid. Zij hebben mij dan geholpen en 3min voor mijn vliegtuig moest vertrekken was ik in de juiste gate. Gelukkig! Wat een opluchting! Ik moest eerst in een busje stappen die ons vervolgens naar het –heel wat kleinere- vlietuig heeft gebracht. De luchthaven in Mexico City is echt GIGANTISCH groot. Terwijl we aan het opstijgen waren op de superkleurrijke (echt rode, blauwe, groene, gele, appelblauzeegroene lichtjes!) banen, was er vlak naast ons een vliegtuig aan het landen! Echt raar en eng. Tijdens het opstijgen had ik een prachtig zicht over Mexico stad, zoveel mooie lichtjes echt leuk!! Eenmaal goed en wel in de lucht vielen mijn ogen toe, ik was doodop. Een uurtje later kwam ik toe op de vlieghaven van Aguascalientes, waar praktisch niets meer van bedrijvigheid was in vergelijking met Mexico city.. Nu was het echt wel spannend, want ging ik mijn familie zien!! Ik zag Diana het eerst en ze begroette mij met een kus en knuffel. Gans de familie was mee en dan nog eens de tante en nonkel met hun 3 kinderen! Dus heb ik hen allemaal een kus en kleine knuffel gegeven haha! Het was echt wel superleuk dat ze daar met zoveel waren om mij op te halenJ. Na een half uurtje in de auto kwamen we toe aan een zotmooie garagepoort. Ik stapte binnen in een paradijs. Zoals jullie al hadden konden zien op de fotos is het huis echt groot. Mijn kamer hier is groter dan die in België haha! En ik heb mijn eigen badkamer met toilet, lavabo en douche! Mijn kamer lag vol met ballonnen en een ballon waarop geschreven stond “Bienvenida Femke” met een mand eronder met mexicaanse snoepjes. Superlief!! (De ballonnen liggen er nog steeds en de snoepjes ook want ik heb ze eens geproefd en het smaakt eigenlijk helemaal niet zoet maar pikant!! Haha! En aangezien pikant nog niet echt mijn ding is..) Voila nu heb ik jullie alles in geuren en kleuren verteld van mijn 26uren trip! Als ik straks nog de moed heb, zal ik ook mijn eerste schooldag beschrijven maar nu ga ik toch eerst wat rusten!! Dikke zoenen! En onthou dat ik jullie allemaal graag zie! <3

dinsdag 18 augustus 2009

Eerste avond en al uitgaan..



Lieve Belgjes,

Het is misschien een beetje raar maar ik ga mijn reisverslag morgen posten. En nu eerst van mijn avond vertellen, speciaal voor mijn lieve mama:)

Amai, het is hier nu kwart na 11 en ik moet straks opstaan om half 6 omdat de school al begint om 7u. Rond zeven uur zijn we dus vertrokken om 'uit te gaan'. Normaal doen ze dat niet tijdens de week maar omdat Emilia zondag vertrekt wou ze nog iets doen met haar vrienden. Dus zijn we met 2 jongens, Diana, Emilia, Claudia (vriendin) en ik allemaal in een kleine auto gekropen. Dan zijn we helemaal naar een andere stad gereden, als ik het goed begrepen heb was dat El Campo. Onderweg zijn we bij een bezinestation gestopt en hebben ze daar bier gekocht. ( 30peso = 1.5 eur voor 3 biertjes en een pakje sigaretten, supergoedkoop dus) Het stadje waar we naartoe reden ligt op ongeveer 20 min van Aguascalientes. Maar ik heb eigenlijk geen flauw idee waarom we precies naar daar gingen , want we zijn daar ergens op een soort van parking gereden en zijn daar gewoon uitgestapt en daar hebben ze verder hun bier leeggedronken en gebabbeld en de muziek luid uit de auto laten spelen haha. Daarna zijn we meer de stad ingereden en zijn we naar een bar gereden en de meisjes mogen daar niet binnen, superraar. Dus ja de meisjes hebben buiten gewacht terwijl de jongens 'la BOOMA' (ofzoiets) zijn gaan halen. Dat is dus een drank met vodka, rum, en nog een paar dingen die ik morge nog is zal vragen. Het smaakt vrij zoet maar toch kan je de rum goed doorsmaken. Dan zijn we helemaal terug gereden richting Aguascalientes. Telkens er politie in aantocht was moesten iemand zich verstoppe en moesten we de BOOMA's verstoppen want is het niet toegelaten om alcohol te drinken op de openbare weg!! zot eh! dusja dan zijn we ergens in het nooorden van Aguascalientes gestopt en deden ze daar weer hetzelfde als in de andere stad, gewoon uitstappen en drinken en wat praten. Emilia en Diana moesten dringend naar toilet dus zijn we ergens gestopt bij een neef van een van die jongens. Dan deden ze megavoorzichtig en raar om binnen te gaan in dat huis. Ik vroeg waarom ze zich zo gelijk half verstopten en als ik het goed begrepen heb was het omdat de mama van die neef niet mocht weten dat ze daar naar toilet gingen omdat dat een bewijs was dat ze veel gedronken hadden en dat is blijkbaar een soort van schande.. Raar , want enkele minuten ervoor zeiden ze nog dat Mexico en Aguascalientes zeker ook bekend staan dat de mensen veel drinken. Beetje tegenstijdige dingen dus. Na de toiletstop zijn we naar een plaats gegaan waar de 'TACOS dé TACOS' verkopen om Diana haar woorden te gebruiken. ZE bedoelt dus gewoon dat daar de beste TACOS zijn. Ik heb dus zo'n TACO (soort van zoute pannekoek met vlees tussen en dan kunt ge zelf nog kieze of ge der spicy saus opdoet, of ajuin of lemon of nog paar andere rare dingen) Ik heb er fotos van getrokke zodat jullie het kunnen zien. Je kunt er dus ook pikante saus opdoen maar dat is nog niets voor mij. Maar ze wouden persé dat ik eens proefde dus ik heb dat gedaan en mijn mond stond redelijk in brand! Dus ze haalden iets voor te drinken voor mij en vroegen wat ik moet hebben. Ik zeg gewoon water. Het water dat ik kreeg was zeer speciaal, het zag eruit als melk en het smaakte superzoet. Geen idée wat ze ermee gedaan hadden. :p Ik moet nog duidelijk veel achterhalen! Dan heeft Emilia gevraagd aan die mensen achter dat kraam of we mochten doen alsof we ook taco's maakten! haha dus we zijn in dat kraam gekropen en hebben een foto laten make! hilarisch! Ik dacht dan van ja nu zullen we naaar huis gaan maar eerst zijn ze nog naar ergens anders gereden om daar 'DOMOS' (denk toch dat zo noemt) te gaan eten. Dat was gewoon een oude mevrouw die op de hoek van de straat tegen de muur van haar huis dat stond te maken. Ik heb gewoon een hap genomen om te proeven want ik had al 2 TACOS op dus ik had al genoeg. Die DOMOS is gelijk een grote craquotte ingesmeerd met mayonaise en dan deed ze daar iets op maar keb geen idee wat het is (sort van groenten?) en dan doen ze er nog ook een pikante saus over. (heb er ook fotos van). Gelukkig gingen we daarna naar huis want ik ben echt moe, maar aangezien ik beloofd had aan mama om het 'uitgaan' te beschrijven heb ik dat gedaan. Ze zeiden wel dat ze niet altijd op die manier uitgaan maar ook naar clubs enzo. Vrijdag gaan ze mij meenemen naar een zo’n club. Nu ga ik echt slapen! Dikke zoenen en tot morgen na mijn eerste schooldag!



zaterdag 8 augustus 2009







'Mijn' Mexicaans huis!




vrijdag 7 augustus 2009

16 augustus
 Brussels (Belgium) - Madrid (Spain):   07:55 - 10:15     (Belgian time)
 Madrid   (Spain)     - Mexico city     :   12:55 - 17u40    (Begian time - Mexican time)
 Mexico city            - Aguascalientes:   20:50 - 21u55    (Mexican time)        

Als er mensjes zijn die mij willen uitzwaaien opt vliegveld, 't zal vroeg opstaan zijn..;-)