dinsdag 29 september 2009

Maandag 28 september

Vandaag is het 29 september en dat betekent dat het vandaag de verjaardag is van mijn alllerliefste mamatje!!!! Happy Birthday mammie!! Gelukkige verjaardag, feliz cumpleaños!!:) 
Ik zend je duizend verjaardagskusjes vanuit het verre Mexico!!

Gisteren (maandag) had ik een druk programma! Eerst naar school zoals normaal tot 11u30. Daarna had ik vrij uurtje en zijn we papas gaan halen. Ze deden daar een superraar wit blubberig spul op en dan nog chilisaus, het zag er echt niet! Dus ik heb gewoon papas (chips) genomen zonder iets, hehe. Daarna is de mama mij komen ophalen, zodat ik thuis kon eten en dan om 14u30 terug naar de les kon, de spaanse les. Die is altijd wel gezellig en gaat er eigenlijk vrij chill aan toe. We hebben loteria of zoiets gespeeld, haha zo een spelletje voor kleine kindjes maar zodat wij de woordjes leren  en daarna moesten we nog werkwoorden oefenen, gewoon wat zinnetjes maken. Om 16u30 had ik gedaan en was het echt pijpenstelen aan het regenen!! Niet te doen! Gelukkig duurde het niet lang. Om 17u zou ik met Vanya (vriendin van Diana) naar gym gaan. Ik was 5 min alleen thuis omdat Diana en Paulina terwijl naar paardrijles gingen, terwijl ik eens ging proberen hoe het turen hier was. Maar dus 3uren training!! Amai heb ik eventjes afgezien, na zo lang niets te doen!! Eerst superveel conditie, ik zag zoo rood als een tomaat en ik heb dat bijna nooit!! hahhahhah! Daarna was het dus toestelturnen dat ze hier doen, dus ik suckte zwaar hahha! Maar het was wel nog leuk! Nu moet ik echt weg anders kom ik te laat!! Ik momet jullie dringend wat meer schrijven wat ik beleef hier zoveel!!
Dikke zoenen!!
En nog eens een superdikke proficiat voor mijn mama!!! ( En morgen voor Diana!)
xxxx
Love you!!

donderdag 24 september 2009

Woensdag 23 spetember

Gisteren (woensdag) had ik geen Arte y Cultura, maar ik vond dat natuurlijk totaal niet erg want ik was echt super moe. In fysica lag ik bijna te slapen! Dus in mijn vrij uurtje heb ik wat proberen rusten terwijl ik bij vrienden aan een tafeltje zat. Om half 12 moest de mama mij komen ophalen om naar de immigratiedienst te kunnen gaan. Om 12u is ze mij komen ophalen en dan moesten we eerst thuis nog een papier invullen met een schrijfmachine, veel te grappig om te zien! Dan zijn we naar de bank geweest, waardoor we om 20 na 1 toekwamen aan de immigratiedienst en die gesloten was (sluit om 13u)! Echt niet leuk! Want ik was supermoe en helemaal naar het centrum en terug, is echt lang. Ik had dus evengoed toch naar Body Balance kunnen gaan.. Maar dan had ik een smsje gekregen van Matheus, een andere uitwisselingsstudent van Brazilië, die vroeg of ik zin had om samen met een paar andere naar Altaria te gaan om 15u. Dus dat was wel leuk en ik heb dat dan ook gedaan. We waren met 8: Chris, een andere Amerikaanse, een Canadese,  4 brailianen en ik:) Echt gezellig!:) Veel gepraat, in een soort lunapark geweest en dan iets gaan eten. En dan hadden ze afgesproken om naar de cine te gaan (dat is ook in Altaria), maar daar hadden ze mij niets van verteld.. Ik had al een andere afspraak om half 7 met Jorge, Diana, Rene, Vanya, Paty, Mariana en Diego (allemaal vriendjes van school)  om naar de cine te gaan dusja ik kon niet mee met de  uitwisselingsstudenten wat echt wel stom was, maarja ik doe dat wel de volgende keer.. Gisterenochtend was ik dus echt supermoe, maar ik had dan toch echt wel een leuke namiddag en avond! Ik heb amper de tijd om huiswerk te doen of om jullie te vertellen wat ik hier allemaal doe:s hahaha! Ik moet nu terug naar de les, maar probeer dit weeknd eens wat te vertellen over Chihuahua! 
Dikke zoenen!
x

Fotos van zondag in Aguascalientes, wanneer ik net terug was van Chihuahua: http://www.facebook.com/album.php?aid=111595&id=525933559&l=9a91940895
fotos chihuahua: http://www.facebook.com/album.php?aid=111352&id=525933559&l=0f0cfaa213
fotos chihuahua deel 2. http://www.facebook.com/album.php?aid=110759&id=525933559&l=4f5a5d87af

woensdag 23 september 2009

Adres + Cel

Femke Rieder
C. Sierra Madre Oriental 118 A
Fracc. Los Bosques 20120
Aguascalientes, Ags
Mexico

Home-phone: 0052 499 993 20 04
Gsm-nummer: 0052 449 999 55 80
Als je met skype belt naar mijn gsm, moet je na de 52 nog een 1 plaatsen.

dinsdag 22 september 2009

Maandag 21 september

Dag mijn allerliefste Belgjes!

Tis lang geleden dat ik jullie nog eens geschreven heb eh!! Ewel ik heb natuurlijk superveel te vertellen van de trip naar Chihuahua, maar ik heb hier in Aguascalientes ook al weer veel dingen gedaan dus ik ga beginen met gisteren (maandag), dan zondag en dan de trip van Chihuahua, Creel.
Gisteren was het dus terug mijn eerste dag les na 5 daagjes "niets doen".  In wiskunde hadden we weer test waarvan ik niets wist, limieten, ik kon het nog!!:p En ik had zo iets ingevuld en Diana zei neenneen, het antwoord met nul zijn. Dus ik dacht ok, zij heeft die les gehad ze zal wel juist zijn.. Dus ik zei ok, maar ik was niet zeker, daarom zei ik tegen haar dat ik mijn test zou afgeven en het dan controleren in haar schrift of ze juist was. En ze was fout, ik had gelijk:D haha, joepi:) Dus gelukkig heb ik haar nog kunnen helpen en heeft zij het nu wel juist op haar test:) TEAMWORK, eh Laura, daar waren we goed in eh, haha, goede oude wiskundetijden <3
Daarna fysica en arte y cultura niets speciaals. Normaal heb ik dan vrij uur en dan Body balance maar gisteren is de mama mij komen ophalen om 11u30 omdat ik heeeel dringend papieren van de immigratiedienst in orde moest brengen en daarvoor moest fotos laten trekken enzo.. Daarom dat ik vandaag ook niet naar Pilates ga gaan want ik moet dus naar de immigratiedienst en hopelijk is alles na vandaag in orde. Maar dus terug naar gisteren, om half 3 moest ik terug naar school want dan had ik tot half 5 mijn spaanse les. We hebben superveel werkwoorden gezien en dan moesten we er zo enkele vervoegen. Daarna hebben we nog de delen van het gezicht gezien. Dus ik heb superveel dat ik nu moet studeren, ik vraag me af wanneer ik dat ga doen.. haha! Want daarna zijn ze mij dus komen ophalen en van 5 tot 6u hadden Diana, Paulina en ik paardrijles!! Haha, dat was wel leuk. In het begin was ik toch klein beetje bang, want het was superlang geleden dat ik op een paard had gezeten.. En daarna deed de leerkracht het paard lopen enzo, dus dat was eerst eventjes schrikken, maar eigenlijk wel superleuk!! Om 6u was de les gedaan en natuurlijk zoals ik al lichtjes gewoon aan het worden ben, was de mama daar nog niet (pas 3 kwartier later..) Dus eigenlijk zusjes als mama een beetje te laat is voor het ons op te halen van het turnen, mogen we blij zijn dat ze maar 10-15 min te laat is!! haha! Maar dus in die 3 kwartier hebben we gekeken naar de mensen van die "manege". Ze hebben daar dus ook een soort arena en een baan daaraan. En dan "prikken" ze zo een koe zodat die vooruit gaat en dan uit die "stal" komt en dan lopen ze daar met die paarden achter en is het de bedoeling dat ze die staart pakken en dan hun been erover leggen ofzoiets en hun voet op die koe zetten.. Echt raar!! Maar wel fascinerend onm te zien ze! Ik probeer wel eens fotos te trekken als ze het de volgende keer weer doen. Ik vind dat wel superzielig voor die koeien/stieren.. Want ze duwen die zo voort met een scherpe stok zodat ze vooruit zouden gaan in die weg die leidt naar die baan aam de arena. De ene arm van die mensen op die paarden hangt dan vol met koeienstront, dat is wel vies! haha!
Ik moet nu dringend dringend naar de les en heb weer geen tijd omn te overlezen, mara ik wou jullie toch al wat leesplezier bezorgen!
Dikke zoenen!!
xx
Fem

woensdag 16 september 2009

15 September!!!!

Het is vandaag de onafhankelijksdag van Mexico!
VIVA MEXICO :)

En dat is dus superstom dat ik hier dus niet ben vanavond want het is dus overal grote feest en morgen ook en geen school morgen..
Ik hoop dat Chihuahua leuk wordt, ik heb er wel een beetje schrik voor..

Tot de volgende!
x

dinsdag 15 september 2009

maandag

Ik sta dus op, zoals gewoonlijk en kom uit mijn kamer om 5 na half 7 en rond kwart voor 7 moeten we vertrekken, dus ik was al vrij laat want ik moest nog ontbijten.. Het was muisstil in huis en er brandde nergens licht.. Ik dacht heb ik mij nu gemist van uur.. Dus ik steek om zeker te zijn mijn pc aan om het te checken, maar het was dus echt wel al kwart voor 7 ondertussen. Iedereen had zich dus overslapen en ik zat daar mooi klaar:) Ik wist natuurlijk niet goed wat te doen, want we gingen sowieso al te laat zijn voor school en niet meer in de les geraken.. Ik heb toch verschillende keren hard op Diana haar deur geklopt, maar er kwam geen beweging, haha! Om 7u is de mama dan toch wakker geworden, hihi. Dus ik ben dan pas vanaf het tweede lesuur gegaan en Diana is nog blijven slapen want zij had het 2de uur vrij.. Voor de rest was het een vrij gewone schooldag.. Oja ik ben nog ontbijt gaan nemen met Javier, Pablo (die vorig jaar uitwisselingsstudent was) en nog ne gast.. Na school zijn we dus naar de supermarkt gegaan en hebben we mijn nieuw fototoestel gekocht:) Ik hoop dat het goed werkt en dat ik mooie fotos kan trekken! Diana en ik waren dan alleen thuis en dan zijn we eventjes naar een winkeltje gestapt en daarna een ijsje gaan halen. Ik had geen zin om terug naar huis te gaan dus hebben we nog een wandelingtje gemaakt in de buurt, ze heeft mij het huis getoond van een goede vriend, altijd goed om te weten indien er een probleem is :). 
Oja ik was het helemaal vergeten.. Ik heb mijn eerste spaanse les gehad! :p De leerkracht is supervriendelijk en we zijn met een groep van 9, dus dat valt best mee. GROEP: 2 leerkrachten die hier ook lesgeven, maar niet goed spaans kunnen en dan nog 6 studenten (van nederland, oostenrijk en duitsland). En ze wonen 2 straten van mij, hehe! De les zelf is een klein beetje saai, maar die studenten maken het wel nog grappig.. Aangezien die les maar gedaan was om half 5 kon ik dus wel niet mee met Vanya naar de gymnastics.. wat ik wel spijtig vond, maarja..

Hasta la proxima..

Zondag

Zondagmiddag doen we meestal een uitstap met de familie. Eerst wouden ze naar een soort van natuurlijke sauna gaan, maar de plannen zijn dan toch veranderd en we zijn naar San Jose de Garcia gegaan. Ik hoop dat we toch ook wel eens naar die natuurlijke suana gaan gaan, want dat lijkt me zeer interessant en leuk:) Maar dus we zijn naar San Jose de Garcia gegaan, een ander deel van Aguascalientes (de provincie AGS, niet meer de stad). Het ligt nog verder/achter de ranch; de natuur is daar ook niet te doen mooi.. De plaats waar we naartoe zijn gegaan was eigenlijk vrij toeristisch. Er waren daar bussen, maar ik denk enkel met Mexicaanse toeristen en niet zo heeel veel. Diana zei mij dat het er vroeger helemaal niet toeristisch was. Maar waarom komen de mensen nu precies naar daar? Er is daar een supergroot  beeld van Cristo Roto. Dat beeld (ik denk dat het eigenlijk gewoon Christus is, maar aangezien in daar niet veel van ken, zal ik mij daar niet over uitspreken..) staat op een eiland dus we moesten daar met een bootje naartoe. Ticketten kopen, hup in de boot, zwemvesten aan en genieten van de prachtige natuur rondom mij.. Helaas is er iets mis met mijn fototoestel en heb ik dus geen fotos kunen trekken, gelukkig had Diana dat van haar ook mee en heeft zij er veel genomen. Ik moet haar nog eens vragen of ze mij ze kan geven, maar dat zal voor na Chihuahua zijn. Gelukkig, gelukkig, ben ik gisteren een nieuw gaan kopen, want ik kon het toch niet maken dat ik geen fotos zou hebben van Chiuhahua... Maar bon terug naar zondag.. Er waren daar dus veel mensen die het grote beeld bewonderden en daarrond staan er ook allemaal kleine "kapelletjes" met  het beeld. Er ging een mis beginnen, maar de zussen (Paulina en Diana) wouden niet blijven, dus we hebben we wat rondgewandeld op het eiland. We kwamen dan aan het water, waar je dus over heel het meer (blijkt ook een dam te zijn aangezien het Presa wordt genoemd..) kon kijken en de bergen erachter kon bewonderen.. Ik had mijn nieuwe schoenen aangedaan, niet slim, want ik kreeg naturlijk een blein.. Maar ja beter nu dan in Chihuahua.. Daarna zijn we dus teruggegaan naar het vaste land en zij we op restaurant gegaan. We zijn daar superlang gebleven, waardoor het op den duur wel wat saai was.., gelukkig was er voetbal en heb ik daar wat naar gekeken. Ook was er een meneer, die constant typisch mexicaanse liedjes aan het zingen was, maar echt superluid, je moest roepen om iets tegen elkaar te kunnen zeggen! In het begin vond ik dat wel ambetant, ik dacht dat ik doof ging worden.. Maar het was wel nog grappig, want dan kwam die meneer aan onze tafel en vroeg hij welk liedje hij moest zingen en Diana zei iets en daarna moest ze zelf een stukje in de micro zingen! Enzo ging hij dus rond aan elke tafel. Aangezien wij daar zolang gebleven zijn, is hij verschillende keren bij ons geweest en moest de mama ook is zingen en ik ook!! Hhaha, ik kende die liedjes natuurlijk niet, maar hij fluisterde mij het zo in en dan moest ik zo 2 zinnetjes zingen haha, echt grappig. Diana heeft daar leuke fotos van, waarbij ik de reuze hoed van meneer op mijn hoofd heb. Zo dat was ongeveer mijn zondag, ik moest nu dringend weg, want ik heb dit hier op school geschreven tijdens een vrij uur, ik heb geen tijd meer om te overlezen dus sorry als er veel fouten instaan, 

Dikke zoenen en tot volgende week maandag!
x
Fem

zondag 13 september 2009

Zaterdag

De zaterdag is het eerst altijd lang uitslapen, omdat we de avond ervoor zijn weggegaan. Ik slaap meestal maar tot half 10, omdat ik dan wakker word van de warmte.. Mijn kamer heeft geen gordijnen (geen enkele hier hoor) en de zon komt dus op recht voor mijn raam, waardoor mijn kamer supersnel opwarmt. Maar eigenlijk vind ik dat niet zo erg want de ouders zijn dan gaan werken en de zussen slapen nog, dus heb ik wat tijd voor mezelf. Ik heb me wat bezig gehouden met mails rond te sturen, beetje kamer op te ruimen en keer een beetje te kijken wat ik ga meenemen voor mijn trip van volgende week. Alejandra kwam dan vragen of ik mee wou gaan ontbijten. Alejandra, Diana en ik (Paulina was de avond ervoor meegegaan met de tante naar de Ranch) zijn dus naar El cunado ontbijt gaan nemen en hoewel ik al ontbeten had, heb ik toch iets genomen en heeft het mij enorm gesmaakt:) Eenmaal terug thuis, heb ik mij nog eventjes bezig gehouden en dan gingen we naar de Ranch. Het was niet zo leuk als de vorige keer. Ik had gezegd dat ik normaal zou gaan paardrijden eh, wel de paarden waren daar niet omdat er woensdag een soort van wedstrijd is en de neef had de paarden meegenomen naar de andere ranch.. Dusja dat viel wel wat tegen. Eerst zaten Diana, Alejandra en ik gewoon wat in de zetel, dan zijn we naar een winkeltje geweest achter wat frisdrank en wat chips, terug in de zetel, dan moesten we achter pollo(kip), tortillas, sopa de arroz (ze noemen dat dus soep van rijst, maar eigenlijk is dat gewoon rijst die in de tomatensaus heeft gelegen) gaan van de mama, daarvoor hebben we de auto genomen en het was misschien 800m ver :s haha, maar de kip zou pas over 15 min klaar zijn dus terug naar de Ranch en 15 min later terug naar de kip.. Heel wat heen en weer 'gesjol' dus.. Dan hebben we in de keuken geheten en daarna hadden ze zin in iets zoet. We zijn naar een anderestad gereden, zeker een kwartier rijden om achter ijsjes te gaan. Ik heb een helado con cappuccino genomen dat is dus schepijs en Diana ook en dan hebben we een stuk of 8 paletta's meegenomen en dat zijn zo van die ijsjes op stokjes. En ze zijn hier zeer zot van die paletta's con coco.. Ik heb eens geproefd van Ale, maar vond dat niet zo lekker. In de auto heb ik superhard genoten van de natuur rondom mij, die natuur is daar echt prachtig!!:) Toen we terug bij de Ranch kwamen wouden we (ale, di en ik) graag naar huis gaan, maar de mama wou nog niet. Dan was het weer extra saai voor mij omdat ze dan dus gewoon in het spaans wat aan het babbelen waren met de familie. Gelukkig mochten we dan eindelijk (na een uur ofzo) vertrekken en is de mama achtergebleven en met de tante mee naar huis gegaan. Toen we thuiskwamen had ik behoefte aan wat strechoefeningen, dus heb ik een uurtje wat lenigheid gedaan, hehe:) Nog een uurtje later kwamen de ouders en Paulina thuis. Ondertussen was Diana haar al aan het klaarmaken om uit te gaan, want het was het verjaardagsfeestje van Angilique waar we naartoe gingen en waar alle intercambio's gingen zijn en heel wat mensen van de Tec:) Maar dan kwam de mama mij vragen of ik iets mee ging eten en ik vroeg of Diana meeging en ze zei nee. Ik begreep het niet goed dus vroeg ik het aan Diana, ze zei dat ze naar the night ging (een andere club). Ik wist van niets en dacht dat ze meeging met mij naar dat feest maar niet dus, dat vond ik wel niet zo leuk dat ze mij dat niet verteld had.. Maar het was dus zo dat de locatie (bij iemand thuis) van het feestje veranderd was, waardoor er veel minder mensen van de Tec gingen zijn en ze had gehoord dat er alleen intercambio's gingen zijn.. Ik wist niet goed wat ik nu moest doen dus ik zei dat ik meeging iets ging eten en daarna wel beslissen. Ik was eigenlijk best moe en had eigenlijk niet zoveel zin meer om nog weg te gaan, maar ja ik had de avond ervoor aan de intercambios beloofd dat ik ging gaan.. Het eten op restaurant was wel nog lekker, ik heb een grote quesidilla con ...(ofzoiets) geheten tortilla met kaas en ... een soort vlees. Oja en dan leggen ze daar sla op, die gesneden is in superkleine stukjes en waarop ze gemalen kaas doen! Hier thuis doen ze dat ook altijd, echt bizar! Maar dus op het einde van de restaurant tegen half 11 keer ik telefoon van Jorge om te vragen of ik nog naar het feest kwam.. en dan 2min later belt Chris mij om te vragen of ik nog kwam.. Dus zijn we naar huis gegaan heb ik vlug het adres opgezocht en ben ik nog naar het feest gegaan. Het was echt leuk! Alle intercambio's waren daar en we hebben zotveel gedanst. Er waren daar ook veel 'oude' uitwisselingstudenten en er was er oa een die naar Nederland was geweest!! Dus heb ik met dat meisje Nederlands gepraat, echt raar!! Haha! Toen de muziek wat stilviel en er al heel wat mensen naar huis waren, heb ik nog wat met mensen van Tec (Jorge en Walter enzo) zitten praten. Rond half 1 zijn de ouders en Diana mij komen ophalen. Toen we thuiskwamen begon in mij klaar te maken en kreeg ik een sms van een onbekend nummer en ik vroeg aan Diana of zij het toevallig kende, bleek dat het van Jorge was. Daarna ben ik nog op Diana haar kamer gebleven en hebben we echt nog superlang gebabbeld:) Echt gezellig!!:) Toen belde Jorge en hebben we cte grapjes met hem uitgehaald!! Diana had hem op speaker gezet maar ik gans de tijd zeggen dat Diana daar niet was en van die dingen en we schoten cte in de lach, haha, echt grappig. Een leuke avond!! En ijwil me mij nr de cine, ma kzie da ni zitte zenne!! Kwil da ni ze! (sry da myn taaal effe anders is ma zo kunnne ze et ni verrtale!! haha!)
Het is nu zondagochtend en ik heb weer maar tot half 10 geslapen, maar dan nog wat geluierd en mij vervolgens aan mijn appletje gezet om jullie mijn verhaaltjes te vertellen. Ondertussen is het kwart na 12 en de mama zit gans de tijd te roepen dat ze moeten opstaan, maar er komt niet veel beweging in de kamers!! haha! Ik dacht dat we vandaag nog iets gingen bezoeken maar ik weet het niet, ik zie wel, ik hoop van wel. Ik hoop dat ik nog eens zal kunnen schrijven voor ik naar Chihuahua vertrek.

Dikke zoenen!

p.s. Normaal ga ik maandag eindelijk mijn eerste basisles spaans krijgen, ben zeer benieuwd..

Donderdag+vrijdag

Donderdag

Oeioeioei, ik zie dat het al superlang geleden is dat ik eens iets geschreven heb, niet van mijn gewoonte :s Ik zal gewoon een beetje vertellen wat ik nog weet wat ik allemaal gedaan heb de laatste dagen. Donderdag ben ik het eerste uur niet naar de les gegaan, het was Historica de Mexico en ik had daar nu echt eens ging zin in, ook omdat enkele klasgenoten mij gezegd hadden dat ik een presentatie, die zij hadden gemaakt, moest voordragen in de klas in het spaans.. Beetje zot zeker..:p Dus ik ben naar Diana (directrice) gegaan en heb gezegd dat ik die lessen niet meer wil volgen, probleem opgelost:). Daarna had ik die rare les en Chris en ik hebben anderhalf uur in een boekje zitten lezen. Het is een boekje in het frans en op de andere bladzijde vertaling in het spaans. Dus hij las een stukje in het frans en ik verbeterde hem en legde de woorden uit en dan omgekeerd :) Normaal had ik daarna examen arte y cultura maar dat heb ik ook niet meegedaan, in plaats daarvan ben ik met 12 andere mensen ontbijt gaan nemen :) Ik zat in de auto met Jorge, Diego en nog 2 die ik niet zo goed ken.. Muziek superluid en met de gaspedaal serieus ingedrukt terug naar school. We hadden nog 5 min, dus hebben we eventjes op een baan waar je 60km/u mag, 160km/h gereden :s man, man, man, gelukkig was het niet lang dat stuk.. Daarna had ik dus nog een uurtje vrij en iedereen leek naar de les te zijn, dus heb ik mijn spaans voor dummies en mijn 2 woordenboeken genomen. Nog geen kwartier later stonden er daar alweer een paar. Ze vinden die woordenboeken en mijn spaans voor dummies dus superinteressant eh.. Dus hebben ze daar in zitten kijken en mij gevraagd woorden uit te spreken enzo en dan heeft Choco mij gelukkig toch ook nog wat spaanse woordjes geleerd. Vervolgens Pilates:) Dan vlug naar huis iets eten en om 4u terug naar school, voor Bailes de Salon en de hedendaagse dans. In bailes de salon dans ik nu met Chris haha en die hedendaagse dans amai echt leuk, maar lastig. Ik denk dat ik leniger terug zal komen dan ik het laatste jaar was, haha:)


Vrijdag

Vrijdag in wiskunde, dat is niet te doen die les,... Om half 8 waren we al weer buiten!! Zo kort les dat die geeft en zooo simpel.. Daarna had ik Fysica mijn examen teruggekregen, 70%, joepi:) zonder iets te leren en maar 2 lessen gezien te hebben. Ik heb mijn examen dan nog mogen inkijken en mijn probleem ligt dus bij de taal die ik niet altijd versta (mijn vakkundig fysica-engels is ook niet zo goed:p) Daar was ik dus ook al na een uurtje buiten en ik had gedaan voor die dag. Ik heb dan weer een poging gedaan om nog wat te leren, maar al snel stonden er weer mensen rond mij, waardoor dat niet meer kon. Donderdag vond ik dat totaal niet erg, maar vrijdag vond ik dat eigenlijk echt niet leuk. Want ze probeerden dan 'vuile' woorden in het nederlands te zeggen en pff ja ik wou gewoon eventjes wat tijd voor mezelf. Ik wil echt graag spaans leren want nu zit ik er soms echt voor pietsnot bij en dat is zoooo ongelofelijk, niet te doen SAAI! En voor iemand als ik, die altijd bezig is, is dat nog eens dubbel zo erg! Gelukkig kwam Diana dan vroeger uit haar klas en ben ik samen met haar en nog 4 vrienden Gordillas gaan eten:) Weggaan uit de Tec tijdens de vrije uurtjes zijn wel nog leuk, hoewel ze onder de vrienden natuurlijk Spaans blijven praten, maar toch, het eten zorgt dan wel voor wat afleiding.. Het is allesinds beter dan op school te blijven. Rond 20 voor 1 terug op school en om 1u naar de Body Balance:) Toen de Body Balance gedaan was (2u), was ik verschrikkelijk moe. Ik wou echt naar huis! De mama is ons pas om kwart na 3 komen halen!!! Amai, heb ik eventjes afgezien in dat uur en een kwartier. Een uur en een kwartier gewoon niets doen, niets doen en terwijl ik me verschrikkelijk moe voelde en het lastig begon te krijgen.. Ik ben thuisgekomen en heb me op mijn bed gelegd, met schoenen enal en ben dringend ingedommeld.. Toen heeft Alejandra mij wakker gemaakt, omdat het telefoon voor mij was.. Het was Chris die voor de 1000ste keer vroeg of ik nu naar Altaria (shoppingcenter) kwam. Ik was nog steeds doodmoe en zei hem dat ik wel kwam maar niet om 5u.. Ik was dus wakker en heb dan lang met de oudertjes gebeld en dan nog lang met Geoffrey en Jelle :) Ik had echt een moeilijk moment en het was wel leuk om dan zoveel met België te communiceren..:) Rond 6u15 ben ik dan naar Alataria gegaan en aangezien ik de studenten niet direct vond en ik nog wat droevig was.. heb ik gedaan wat de meeste meisjes zouden doen, shoppen :p Helaas had ik niet veel geld bij, maar ik heb toch nieuwe balerina's kunnen kopen en een nieuwe T-shirt met Crazy About You erop, heel toepasselijk na mijn telefoontjes:p haha:) Plots kwam ik dan 2 meisjes van Brazilië en een Mexicaans meisje tegen. Dan ben ik samen met hen een ijsje gaan eten en nog enkele winkeltjes gedaan. Vooral de local, Karen, was supervriendelijk en sociaal:) Alle andere exchange-students waren naar de Rodeo ofzoiets, maar rond 8u30 kwamen ze dan ook toe en zijn we allemaal samen iets gaan eten. Ik heb veel nieuwe mensjes leren kennen, we waren met een stuk of 13!:) Daarna zijn we naar een bar gegaan. Normaal mag je daar niet binnen onder de 18jaar, maar de ouders van Chris waren daar omdat het de mama haar verjaardag was en zo hebben ze ons binnengekregen. Het was gezellig, babbelen, veel fotos nemen en dan wat dansen. Rond 11 zijn ze mij komen ophalen en ik vond het niet erg dat het zo vroeg was, want ik was zeer moe. In de vooravond had ik moeten kiezen tussen bij de exchange-students blijven of mee uitgaan met Diana naar The Savana (een club). Ik ben blij dat ik bij de uitwisselingstudenten ben gebleven, want toen ze mij kwamen halen stuurde Diana een sms dat er een probleem was en dat ze haar moesten gaan ophalen.. Later heb ik begrepen dat ze niet eens binnen is geweest! Zo dat waren mijn 2 laatste weekdagen..

x

woensdag 9 september 2009

Een kort berichtje want vandaag was niet zo speciaal en ik voel me nog altijd niet goed.
Ik heb 65% voor het examen wiskunde waarvoor ik niet leerde:)
Daarna examen fysica gemaakt, we zullen zien wat ik ervan gebakken heb..
Vervolgens had ik normaal examen van arte y cultura maar dat kan je niet zonder te leren maken, dus ben ik gewoon niet naar het examen gegaan.. In dat anderhalf uur heb ik mijn Pieter Aspe uitgelezen, ik was helemaal weg uit Mexico, best raar als ik terug naar realiteit werd gehaald bij het einde van het boek. In mijn 2de vrij uur ben ik meegegaan met Myriam naar haar huis en zijn we eerst iets gaan halen om te eten. Het was niet echt speciaal, maar zeker beter dan gewoon op school niets zitten doen:). Dan had ik nog Body Balance en ik denk dat ik dat beter niet had gedaan, want daarna had ik weer veel buikpijn. Ik voelde het vanmorgen ook nog een beetje, maar wou toch naar school. Ik zag het niet zitten om een ganse dag alleen thuis te zitten ze.. Dus nu lig in opnieuw in bed met een pilletje en mijn computertje.. verlangend naar Belgische chocolade, haha!

Dikke zoenen!
x

Enfermo-day

Ik kwam op school en had normaal Historica de Mexico, maar de klas was leeg en op bord stond er dat de leerkracht een ongeval had gehad en dat we een klastaak moesten maken. Ik ging dus naar de bibliotheek en daar vroegen ze mij om te helpen aan de klastaak (iets opzoeken in groepjes), maar ja dat is in het spaans dus ik kon dat niet. Het volgende uur was er examen dat ik niet ging meedoen en dan had ik een vrij uur. Ik zat dus van 7u op school en had pas om half 12 les en ik was doodmoe! Jullie kunnen al begrijpen dat ik het zeer lastig had vanmorgen.. Ik heb dan een smsje gestuurd naar mijn mama van hier en naar Alejandra om te vragen of ze mij niet konden komen ophalen. Rond kwart voor 8 stuurde Alejandra terug dat ze mij zou komen ophalen.. Ik was natuurlijk superblij!! Ik kwam thuis en ben in mijn bed gekropen en heb 3 uren geslapen. Om 11u is de mama mij komen wakker maken. Toen ik opstond had ik lichte buikpijn, maar ik besloot toch om naar school te gaan, anders zou ik ganse dag thuis zitten. De mama heeft mij dus afgezet en Diana terwijl opgehaald want zij voelde haar ook niet goed! Ik had dus frans (leren over 'y' en 'en') en mijn buikpijn verbeterde niet, integendeel. Daarna had ik normaal nog Pilates, maar ik ben dus niet gegaan aangezien ik mij niet goed voelde. Ik ben dus thuisgekomen en terug in mijn bed gekropen met een grote kop kruidenthee. Ik heb mijn namiddag doorgebracht met een zere maag, slapen, computer en thee drinken. Diana heeft ook gans de middag geslapen. Ik dacht dat het van die slechte boter zou zijn, maar die jongens hadden er geen last van dus dat kan niet. Diana denkt dat het misschien van die drankjes is, maar ook die jongens waren niet ziek. In ieder geval is het niet leuk.. Ik had vandaag nog 3uren dans en moest nog naar de rotary ook, maar dat is dus niet doorgegaan. Ik heb nu nog altijd wat last en ben nog altijd moe, ik hoop maar dat ik straks goed ga kunnen slapen en dat het morgen over is..

Hou jullie op de hoogte van mijn maagje..
Dikke zoenen!
x

Bloemendag (ma)

Bloemendag

Maandagochtend begon ik met examen van wiskunde. Ik had helemaal niets geleerd en had slechts 2 lessen bijgewoond. We moesten enorm veel grafieken tekenen en dan het domein en bereik geven en bij sommige dingen ook nog iets anders, maar dat verstond ik niet aangezien mijn wiskundige vaktaal in het engels niet zo optimaal is :D. Maar ik moet zeggen dat ik toch trots ben op mijn eigen dat ik nog zoveel grafieken kon tekenen, behalve die van e^.. en log en een rationale met dat gaatje pff dat ben ik vergeten hoor, hoe ik dat moet tekenen! Maar bon, ik had altijd al is een examen willen maken zonder te leren hehe, dus we zullen zien eh. Daarna had ik fysica (waarvan ik morgen 'examen' heb) het was beetje herhalingsles en we kregen al onze klastaken, huiswerken en testen terug. Voor mij was dat 1 klastaak, 1 huiswerk en 1 test. De klastaak had ik samen met Chris moeten doen, voor hem is alles supermoeilijk aangezien hij alles voor het eerst ziet en nog maar 16 is. Hij snapt er dus niet veel van en daarom hadden we geen tijd om alles af te werken (aangezien ik hem alles cte opnieuw moest uitleggen) en hebben we 50% gekregen. (Femke met een 5 voor fysica, denk niet dat ze dat al meegemaakt heeft in haar fysica-carrière haha!) Voor de test, ik wist niet eens dat we test gingen hebben, dus had ik weeral niet geleerd, had ik 70% gekregen. Ik bekeek hem nog eens, zoals kritische Femke altijd doet en begreep niet waarom ik de laatste vraag fout had. Mijn antwoord was juist en hij zei dat er een rekenfout inzat, hoe onlogisch!! Maar bon ik had dus gewoon op mijn eigen manier opgelost en die had dat blijkbaar niet gezien, dus ik heb hem dat eens uitgelegd en dan heb ik 80% gekregen:) Voor de huistaak die ik 10min voor de les maakte, heb ik 100%, joepi!:) Daarna had ik Arte y Cultura, niet veel speciaals.. Vervolgens vrij uur, het uur met de verklaring van de titel. Hehe! Eerst ben ik samen met Myriam en 3 jongens (en Myriam zat aan het stuur, eens een meisje!:) naar het centrum gegaan voor een ijsje. Ze wouden Italian icecream. Het was niet slecht, maar natuurlijk niet te vergelijken met Talamini!! Toen we terug op school aankwamen was het nog 25min voor ik naar Body Balance moest gaan. Diana zei tegen mij kom we gaan nog eventjes naar de computers, ik vond dat wat raar omdat het nog maar 20 min was voor de lessen begonnen, maar bon ik ging toch mee.. We verlieten dus de bankjes en toen we de parking overstaken stond Jorge daar met bloemen voor mij!! haha!! (Ik weet eigenlijk niet of ik al over hem verteld heb, maar het schijnt dus dat hij mij mooi en leuk vind enal..) Maar dus jullie moeten wel weten dat hij die bloemen heeft gekocht om sorry te zeggen, want vrijdag op het feest, had hij een van mijn armbandjes afgepakt en is het dan verloren!! Ik vond dat natuurlijk niet leuk, zeker niet omdat, Ellen, het een armbandje was die ik van jou gekregen had.. (Weetwel, die 2 bruine en witte.. wel die witte is hij kwijtgeraakt:( ) Dusja daarom heeft hij die bloemen gekocht en dan moest ik dus terug naar de bankjes waar alle vrienden van Diana en Jorge zaten en echt iedereen was zo mega aan het roepen oooooooooeeeeh niet te doen.. Oeeeeh Jorge.. pff ja man, echt om door de grond te zakken!! Dus nu plaagt iedereen mij met Jorge.. Ik zie sommigen van jullie al meeroepen dus eventjes voor de duidelijkheid, dat die gast niets voor mij betekent!! (Mijn hartje ligt nog steeds in België..) Ik was blij dat ik naar de Body Balance kon om beetje mijn ding te doen. 's Middags heb ik wat geturnd in de tuin en ze verklaren mij beetje zot:p Choco (bijnaam) en Javier waren hier om te studeren. Toen ze weggingen had ik enorm veel zin om pannenkoeken te maken dus vroeg ik aan Diana of we dat gingen doen. We waren de ingrediënten aan het overlopen en ik zei dat ik 2 eieren nodig had. Ik probeerde dus te zeggen dos huevos, maar zei jueves in de plaats, wat donderdag betekent.. haha! Amai, we hebben gelachen.. (De woorden lijken nu niet op elkaar maar ik vind in uitspraak van wel!) Maar bon we hadden dus geen boter, dus zijn we dat gaan halen in een klein winkeltje in de buurt. Ik had nog maar net de bloem, suiker en melk bij elkaar gedaan, toen er werd aangebeld. Diego en Jorge stonden voor de deur en ze wouden iets gaan drinken met ons.. Dusja heb ik met kookkunsten in plan gelaten en zijn we zo'n drankske gaan drinken met zo van die vieze zwarte snoepjes in (maar het drankje was wel lekker). Toen we terug thuiskwamen stonden er weer 3 gasten voor de deur.. (een ervan Christain had Diana al gebeld, om te zeggen dat hij zou komen omdat hij iets niet snapte..) Maar dus Diego en Jorge gingen weg en Javier, Christain en Louis (niet dat ik die allemaal ken hoor.. haha!) zijn dan binnengekomen en ik denk dat ze dan nog wat gestudeerd hebben, terwijl ik mijn pannenkoeken dan aan het pakken was. Ze vonden ze allemaal zeer lekker, maar ikzelf niet. Ik had al geroken dat er iets mis wat met de boter, maar bon ik heb ze toch gebruikt. Ik vond dat je die slechte boter smaakte :s.. maarja zij vonden ze lekker dusja.. Daarna ben ik gaan slapen:) Dat was mijn maandag, met heel wat belevenissen. (Dinsdag word heel wat saaier).

Hasta mañana..
x

zondag 6 september 2009

The Ranch Story

Gisteren had ik echt een superleuke namiddag.
Eerst eventjes voor alle duidelijkheid de fotos zijn niet the ranch zelf maar de natuur erachter. De ranch zelf is dus het huis van de grootouders, zeer oud, met veel kamers en mariabeeldjes enzo daarrond is er een soort van boerderij met heel veel koeien en ze hebben ook een stuk of 10 paarden en natuurlijk kippen enzo..
Elke zaterdag komt de familie daar dus samen, niet volledig de familie maar toch een groot deel. Alejandra en Diana vinden het daar wat saai omdat al hun nichtjes en neefjes heel wat jonger zijn.. Ze hebben wel neven die wat ouder zijn, maar die zijn daar niet of die werken op de ranch. Dus ze zeiden kom we gaan beetje wandelen en naar 'the lake' gaan. Dus met onze balerina's zijn we op stap gegaan. En zij hadden ook alletwee hun handtas mee:D Eerst was het een brede weg, met kiezelsteentjes die tussen de cactussen liep en met dus het vooruitzicht van 2 supergrote rotsen met gelijk een dal ertussen. Daarna was het ene weg die al wat smaller was, aan de voet van zo'n grote rots. Dan was het een supersmal pad, langs een soort van moeras. Daar moeten we ons soms bukken voor de takken, niet zo een gangbaar pad dus. De avond ervoor had het superveel geregend en af en toe was de ondergrond wat vochtig maar meestal niet aangezien het gisteren supermooi weer was, het was eecht echt warm! Maar dus dan kwamen we aan aan zo wat rotsen en een dam dat was dus wat ze bedoelden met 'the lake'. We stonden dus aan de onderkant van de grote muur van de dam. Ik wou het water zien, dus Diana en ik zijn helemaal naar omhoog geklommen via de rotsen, wel nog vrij gevaarlijk, aangezien dat toch niet echt de bedoeling was.. (Er was ook ene pad, maar dat lag er ook niet zo fameus bij en we hadden zin om de rotsen te beklimmen.) Maar ik vond het de max, lekker avontuurlijk en gevaarlijk, love it :) En ik had al supergenoten van de natuur op weg naar de plek dus kon alleen maar beter worden. Dan waren we op een plek aangekomen, maar konden we niet meer verder, dus moesten we door de struiken enzo om terug een pad te vinden. Eindelijk arriveerden we boven aan het meer! wow! super! Echt mooi zicht niet alleen het meer, maar ook langs de andere kant, prachtig uitzicht. Dan vroeg Diana mij of ik nog meer omhoog wou, dus helemaal zo'n berg beklimmen gelijk jullie kunnen zien op de fotos (waar der gelijk zo 2 bergen zijn en ertussen een dal, wel de rechterberg hebben we helemaal beklommen). Maar dus eerst moesten we Alejandra toch verwittigen dat we dat gingen doen, want zij was beneden gebleven. Dus we riepen haar, maar kregen geen antwoord en ze moest ons gehoord hebben want de echo was echt luid. We konden haar niet zien, kregen geen reactie dus we besloten om op die halve rondes te gaan (check fotos) vlakbij het water, in de hoop dat we haar daar konden zien. En daar zagen we ze languit liggen te slapen, haha!! Dus we besloten naar omhoog te gaan. Man, man, man al die trappen niet te doen!! Waar is mijn conditie?? pff man we hebben afgezien, nadat we al een groot stuk gewandeld hadden, geklommen hadden en dan nog met die zon pff.. Maar het was de moeite waard.. eenmaal boven , wow echt een prachtig uitzicht en gewoon het gevoel van wow ik sta hier op de top van die berg die ik daarnet heb gezien en die er immens uitzag, gaf me gewoon een supergevoel. Dan zijn we alle trappen terug naar beneden gegaan en gelukkig hebben we een andere route gevonden voor dat laatste stuk, want terug langs die rotsen naar beneden, zou echt veeel te gevaarlijk geweest zijn. We zijn dan langs een padje gegaan dat vol losse stenen lag, ook niet zo veilig dus, maar we hebben het gehaald :D Toen we terug bij Alejandra aankwamen, was ze haar make-up aan het doen, veel te grappig aangezien we ons helemaal alleen in het midden van de natuur bevonden.. haha! Diana en ik waren wel uitgeput, gelukkig had Alejandra nog wat water want we waren natuurlijk uitgedroogd. Ze zeiden, volgende keer nemen we toch water en fles tequilla (voor de grap, zodat we zogezegd beter omhoog zouden geraken haha) mee en beter schoenen!! We zijn dan heel de weg teruggekeerd en zowel Diana's als mijn benen waren aan het trillen van de inspanning! haha! Het was ongeveer 3kwartier terug naar de ranch. Maar dus nu komt het grappige deel van het hele verhaal. Om terug te keren naar het huis, moeten we eerst heel de boerderij door. En haha, ze hadden een de weg vol gelegd met koeienstront!! haha, ieuw die geur burk:p maar dus we probeerden eerst op onze tenen erdoor te gaan, maar dan was er meer en zijn we op de omheining van de koeienwei gesprongen (zo'n wit ijzeren hek) waar we zo voetje, per voetje vooruit konden. Alle koeien waren aan het eten dus dat was geen probleem maar dan, we stonden der nog geen 30 seconden op en er was een stier die op ons afkwam en die helemaal niet blij lijk! Ik ben direct van die omheining gesprongen en Ale ook maar ze zei dat we stil moesten blijven staan. Dus Ale en ik stonden stil en Diana stond ook stil maar nog op die omheining. De stier kwam echt dichter en dichter dus is ze er ook afgesprongen, maar we konden dus niet meer verder.. We stonden daar tijdje stil te wachten, maar die stier ging dus niet weg. Ik zei zo half voor de grap, we zullen onze schoenen moeten uitdoen en op onze blote voeten door de koeienstront moeten stappen. En Diana bloedserieus, "I think it's a good idea" haha. Dus hebben we dat gedaan, onze schoenen uitgedaan en dan zaten we letterlijk in de shit.. haha!! Ik heb me kapotgelachen! We hebben direct daarna onze voeten kunnen wassen maar toch toen ik thuiskwam stonken ze nog! Ik was dan wel supermoe van de lange wandeling en de leuke dag, dat ik geen zin meer had om uit te gaan. Er was nochthans een verjaardagsfeestje van een Rotary-jongen, maar ja. Voila, nu weten jullie wat ik gisteren heb uitgespookt! Ik had echt een superdag!:)

Tot het volgende geurige verhaal:)

p.s. Er zijn er veel die zeggen dat ze mijn blog lezen, maar ik zie niet veel reacties!!! :(

The Ranch Story

Ik ben opnieuw supermoe en zal jullie morgen vertellen hoe het was op de ranch, het heeft een vrij 'lekker' einde:) Maar ik heb nu dus geen tijd om te schrijven want ik ga voor de 4de keer mijn voeten wassen.. (Morgen begrijpen jullie vast wel waarom..) Kmoet toch een beetje spanning houden eh :)
Dikke zoenen en 'hoor' jullie morgen:)
x

p.s. voor wie zich echt niet kan houden, kan al eens piepen naar de fotos op fb:)
http://www.facebook.com/album.php?aid=105671&id=525933559&l=3e8ea4225c

zaterdag 5 september 2009

Vrijdag 4 september

Gisteren (vrijdag) had ik maar 2 lesuren, dus om 10u was ik eigenlijk al klaar met school. Maar ik had nog Body Balance om 1u dus daarvoor ben ik op school gebleven. Ik had dus 3uren daartussen, die wel vreselijk lang waren.. Ik heb eerst wat op de computers gezeten en daarna gewoon bij Diana en haar vrienden, verschrikkelijk saai. De body balance heeft mij weer wat opgepept:) Daarna heb ik thuis eerst iets geheten en dan rond 4u ben ik naar Angilique gegaan. We zijn samen een ijsje gaan eten, veel gebabbeld en hebben wat winkeltjes gedaan. Twas zeer gezellig:). 's avonds ben ik dan samen met Diana naar een verjaardagsfeest gegaan. Het was in z'n sjieke, bewaakte buurt.. amai zooo kasten van huizen! pff.. :p Er was ook een zwembad, maar niemand heeft gezwommen. Al die meiskes zijn echt zotopgemaakt en hebben allemaal superhoge naaldhakken aan, echt allemaal.. Eerst was er zo wijze muziek, gelijk da wij bij ons kennen van in den uitgang ;-) en dan superleuk, kwamen der zo een stuk of 8 man, in zo'n kostumke, met viool, trompet, kleine en grote gitaren, typisch Mexicaanse muziek spelen. Iedereen kende die liedjes (behalve ik natuurlijk) en zong echt uit volle borst mee en ze vonden dat dus allemaal geniaal. Twas super om te zien dat ze daar allemaal zo in opgingen. Spijtig heb ik geen fotos.. Diana zei dat ze dat op bijna elk verjaardagsfeest doen, dus de volgende keer zal ik fotos trekken! Rond 1u waren we dan thuis en ik zie sommigen al denken zo vroeg, maar ik was blij dat we naar huis gingen, want op het feest was er maar een derde van al het volk meer! Die feestjes beginnen hier meestal rond 9u en tegen 1-2u zijn de meesten gedaan.. Daarna zei Diana tegen mij, kom Femke, nadat we zijn uitgeweest verzamelen we altijd in 1 kamer en praten we nog wat na van de avond, haha! Dusja ik zat daar samen met Diana, Paulina en de mama op Paulina haar kamer (Alejandra was nog eventjes uit) en hebben we dus nog wat nagepraat, hehe. Dan zijn we Alejandra gaan halen die 2 blokken verder in een club zat, want het was superhard aan het regenen.. (Maar vandaag is het mooi weer, warm!) En dan ben ik toch echt gaan slapen, want ik was supermoe. Vandaag heb ik tot 11u geslapen en vanmiddag gaan we normaal naar de range.
Ik hou jullie op de hoogte!
x

p.s. Diana moet een typisch Belgisch product introduceren in Mexico, dat ze hier dus niet nog hebben en dat ze hier dus op de markt kunnen brengen. Any ideas?

vrijdag 4 september 2009

12 uren op school!

Vandaag was ik, zoals de titel al verklapt, 12uren op school!
Gisteren had ik verteld dat ik vandaag 'examen' had van Historica de Mexico eh.. wel ik kwam toe op school en de deur was al toe. CJ (de Amerikaan) zat buiten en zei dat ze net met het examen begonnen waren en dat wij niet moesten meedoen:) Dus ik begon met een vrij uur :) Daarna had ik dus die rare les met meneer raar en vandaag ging het over de Wereld Oorlog en de Cold War enal.. En ik ben mijn schatje (niet dus!) van een MAO ZEDONG weer tegengekomen, aaarrrgh. (Op het examen geschiedenis op voskenslaan moesten we hem invullen en ik dacht aan hem, maar dacht dat een pietluttige ventje niet zouden vragen en heb iemand anders opgeschreven waardoor ik 15 punten ben verloren, man ik was kwaad :D)
Maar bon daarna had ik weer een vrij uur, wat vrij saai was, gewoon bij de vrienden van Diana gezeten en niet veel begrepen..
Dan had ik frans. Ze moesten in groepjes tekstjes schrijven en dan opzeggen voor mondeling examen. Dus ik heb elk groepje wat geholpen , want wat die soms opschreven.. haha! Die les was dus gedaan om 13u en dan ben ik begonnen aan mijn lange sport/dans-namiddag. Van 13u-14u30 had ik Pilates, zeer leuk, toch ook lastig en met dezelfde leuke lerares als van body balance:) Gelukkig was het iets vroeger gedaan zodat ik nog vlug om een koekje kon gaan voor ik aan de Zumba les begon. Die was leuk, maar het waren allemaal gewoon zo korte stukje en niet echt een choreografie enzo, kweet het niet, ik denk dat mij dat toch niet zo goed ligt.. :p Daarna was het met dezelfde leraar, die echt supercool is, Bailes de Salon. Ik had een nieuwe partner:) joepi , want hij was veel leuker en kon wel toch veel beter dansen!!:) Toch denk ik dat ik die les niet meer ga nemen op dat moment want zoveel lessen na elkaar is echt te uitputtend!! (Ik kan ze op maandag ook doen, en zou dat graag willen, maar ga deze maandag waarschijnlijk mee naar de turnles van een vriendin van Diana..) Ik ben kapot nu, kben gebroken! logisch natuurlijk.. Ik hoop dat ik morgen nog zal kunnen lopen. haha!
Maar dus als laatste les had ik hedendaagse dans.. wow echt super!:) volledig mijn ding. Veel lenigheid, zeer intensief, zo sprongen oefenen enzo en dan choreografie aangeleerd.. echt super en iedereen maar zweten, niet te doen! We moesten oa zo over de grond slieren en nu doet mijn been wel wat pijn, misschien een blauwe plek, maar het was de moeite waard :)

Morgen spreek ik normaal terug af met het Franse meisje:)
Hou jullie op de hoogte en hopelijk jullie mij ook met jullie berichtjes!
Dikke zoen!
x

donderdag 3 september 2009

Eerste echte Rotary-bijeenkomst

Vandaag had ik dus mijn eerste echte Rotary-bijeenkomst, met mij 'host-club'. We moesten daar om half 3 zijn, maar Diana had les tot half 3. We hadden toch afgesproken om 2uur aan de ingang vant school. Ik had Body Balance tot 2u, dus ben ik speciaal 5 min vroeger gestopt, zodat ik zeker op tijd beneden zou zijn. Natuurlijk had ik al kunnen weten, dat ze daar niet zouden zijn. Ik weet nu niet of het aan mijn familie ligt of aan de Mexicanen, allesinds ze zijn NOOIT op tijd. Dus om kwart na was Diana daar en om 20 na was de mama daar eindelijk.. Het was nog een tijdje rijden en er was enorm veel verkeer, waardoor we daar maar om 3u waren. Iedereen zat al aan tafel, er een was juist een soort van plechtigheid begonnen.. Een groepje mannen van de Rotary, marcheerden, met de Mexicaanse vlag de zaal in en iedereen stond recht en met zijn rechterarm zo gebogen, zo gelijk een groet.. Echt raar en grappig om te zien.. Normaal zou ik dat dus ook moeten gedaan hebben, maar ja aangezien we te laat waren.. Er waren 9 ronde tafels van 10 personen en 1 rechthoekige tafel van 10 personen, die maar aan 1 kant zaten, gelijk een soort van jury.. Ik zat samen met Diana aan een tafel, want voor de mama was er geen plaats meer :s Het eten was supersjiek en tamelijk lekker, hoewel ik meer van de tacos hou:p haha.. Dan was het tijd dat de intercambio's hen voorstelden.. We zijn met 9 (4 van brazilië, 1 amerikaan (die irritant is), 1 van duitsland, 1 van frankrijk, 1 meisje van Thailand (denkk) en dan ik) Iedereen moest zich dus kort in het spaans voorstellen en daarna volgde een hele blablabla in het spaans, die ik niet verstaan heb voor de verandering.. Allesinds daarna zijn we met alle intercambios naar de starbucks gegaan. Ik heb gans de tijd met Angilique, het Franse meisje gebabbeld en het deed eens deugd om een deftige conversatie te houden. Hoewel het niet in het begin niet makkelijk was, want pff al die talen, ik heb er nog lichte hoofdpijn van.. Ze is echt superleuk en ik ga normaal vrijdag terug met haar afspreken. Ik weet dat we eigenlijk spaans moeten praten, maar dat komt wel nog..Het was een geslaagde dag:)

Hasta luego, muchos besos
Tu viejaloca femke:)
x

school+sport/dansles

Ik heb al 2 dagen niet geschreven:s Het is ondertussen woensdagavond waardoor (ik met mijn slecht geheugen) niet goed meer weet wat ik maandag allemaal beleefd heb! Allesinds maandag had ik mijn eerste les wiskunde en eerste les fysica! Alletwee de lessen zijn superchill, vooral wiskunde. Die leerkracht is echt zalig.. Ik ga naar binnen, samen met Diana (deze les heb ik samen met haar) en ik stel me zo voor en hij zo: hello, what's up.. haha (stel je voor dat een leerkracht bij ons dat zou doen haha!) Aan het begin van de les hadden we test (maarja ik natuurlijk niet aangezien het mijn eerste les was..) We (Diana en ik) zaten op de laatste rij samen met nog 2 vrienden. En die waren echt op normale toon samen die test aan het maken, overduidelijk, gelijk gewoon een klastaak.. Dan na kwartier, hij komt de testen niet ophalen, maar begint gewoon met de les.. Dan geeft hij 15min les en dan moeten ze een klastaak maken die ze thuis hebben moeten afprinten en dan meenemen naar school. Echt foute boel dus! Vandaag was het ook weer superraar in wiskunde; het lesuur duurt tot 8u30 en plots om 7u45 zijn er zo 10 mensen ofzo die weggaan.. En ik vraag zo aan Diana, wat gaan die doen.. En blijkbaar als ze dus gedaan hebben met die klastaak mogen ze de klas gewoon verlaten! Echt raar! Dus om 8u stond ik alweer buiten, haha!
Over de moeilijkheid.. tjah voor mij is het natuurlijk gemakkelijk aangezien ik al alles gezien heb.. Vandaag hebben we limieten gezien.. easy dus en dan moesten we klastaak doen en heb ik Diana geholpen, want die taak was echt 2 keer niets, maar blijkbaar vond zij die tamelijk moeilijk..
Maar terug naar maandag.. In fysica hebben we de wetten van Newton gezien! haha.. en zal ik jullie iets nieuws leren.. De 2de wet van Newton is de papa/mama-law:D Wrm? F=m.a father=mama (Mss kan mevrouw De loose dit vanaf nu ook zo noemen) haha! Ze leggen hier alles nogal simpel uit en dan zijn er soms nog die het niet verstaan.. Maar ik moet zeggen dat fyscia, denk ik voor hen hier en dat zeggen ze ook, moeilijk is. Vandaag hebben we speed, velocity and accleration gezien.. (Again!) maar ze zien dat hier op 1 les, zeeeer compact dus.. Wij zien er een volledig hoofdstuk van, zij 1 les. Eerlijk gezegd, toch liever de lessen van Mevr. De loose:D
Oja maandag had ik mijn eerste les Body Balance.. hehe, echt wel cool! Het is een soort van yoga, pilates, tai chi, conditie, lenigheid,.. beetje vanalles.. Echt tof en lastig (vooral vandaag mijn 2de les). Ik voel het dat ik 3 maand niet gesport heb! En de dinsdag was ik stijf!! Wie had dat ooit gedacht! haha! dat kwam door de lenigheid oefeningentjes.. Daarna heb ik Zumba klas gevolgd (jaja Tante Kathy, je leest het goed, ik heb Zumba gevolgd! haha!), maar de groep was veeel groter en de leeftijdscategorie was eerder 15-16 en er waren zo chicas die zich echt zo kinderachtig aan het gedragen waren, dus eigenlijk vond ik het niet zo leuk. Maar morgen is er ook Zumba en ik heb met een meisje gebabbeld die die dag zumba volgt en ze zei dat het daar meer onze leeftijd was (18). Dus dat ga ik denk ik morgen is proberen. Voor de rest weet ik niet meer wat ik maandag gedaan heb:p
Dinsdag had ik eerst weer mijn lievelingsvak (kmag er niet aan denken dat ik het over een paar uur weer heb:p). Ik was supersupermoe en ze doen dan het licht uit voor te kunnen projecteren en ik versta niets van de les aangezien het volledig in het spaans is (al mijn andere lessen zijn in het engels!) dus jullie kunnen jullie al inbeelden dat ik snel lag te slapen op die banken. Daarnet zei een vriendin van Diana mij dat ik morgen 'examen' heb van Historica de Mexico, haha , maar ik weet van niets.. Maar hier hebben ze op het einde van elke maand examen ofzoiets, ik denk dat het eigenlijk bij ons te vergelijken is met een HT.. Daarnet toen ik thuiskwam van de Rotary (waarover in het volgende bericht meer), zat Diana samen met een vriend en een vriendin te 'studeren', want morgen hebben ze 'examen' van Literatura y blabla.. Ze zaten dus effectief wel voor een computerscherm met een ppt en alledrie een notitieblok, maar waren dus eigenlijk een gewone conversatie aan het houden, terwijl ze aan het opschrijven waren.. Dus ik twijfel aan de nauwkeurigheid waarmee zij studeren! haha! Ik ben er mij dus gewoon gaan bijzetten en heb meegebabbeld. Ik zie sommige al kijken, nu gaan ze zich nog minder geconcentreerd hebben, maar 10min later kwamen er nog 2 jongens, die zich er gewoon bijzetten en meebabbelen, maar niet de intentie hadden om te studeren haha!
Maar bon terug naar dinsdag, na Historica had ik mijn tweede lievelingsvak, kuchkuch, met meneer raar, die rararara, weer zijn les begon over plagiaat!! Ik kon het niet geloven, dat hij daar nu weer over begon. Ik ben direct begonnen met iets anders te doen want pff.. Dus de eerste 3uren van de dinsdag en donderdag zijn HEL!:p
Maar dus daarna had ik een springuur en hebben de vrienden van Diana (ik weet enkele namen! alleja, alleen hun nickname, iedereen hier heeft bijna een nickname: choco, prince, gordo,..) mij meegenomen om GORDILLAS (ofzoiets) te gaan eten. Dus ik weer op stap met 7 jongens, als enigste meisje.. (Diana had les op dat moment..) Die Gordillas waren eigenlijk zeer lekker. Ik heb er weer ene con papas y con queso genomen, want die zijn ongeveer de enigste die niet pikant zijn.. En prince heeft mij opnieuw getrakteerd, dat is diezelfde jongen vanuit de Franse les.. Zo is het hier wel handig leven natuurlijk.. maar het zal helaas niet blijven duren, now I'm still the new girl.. haha!
Gisteren heb ik ook een dansles gevolgd, Bailes de salon.. De dansen (salsa en tango) zelf zijn wel superleuk, maar ik moest met iemand dansen die totaal niet kon dansen!! Dat was zooo stom.. Ik moet dus dringend op zoek naar een nieuwe danspartner haha! Daarna wou ik graag nog hedendaagse dans proberen, maar dat ging niet omdat de mama naar een bijeenkomst van de Roatry moest. Ik kwam thuis en was plots echt doodmoe.. Dus ik heb mij op mijn bed gelegd en zeker 2 uren geslapen.. Zo dat waren een beetje mijn laatste nieuwtjes, in mijn volgende bericht zal ik vertellen over de Rotarybijeenkomst van vandaag.

Dikke zoenen, hou van jullie<3
p.s. Het is hier nu volle maan bij mij, ik vraag me af hoe het zit met jullie maanstand haha!

woensdag 2 september 2009

Perdona me, pero estoy superconsada. Ik zal morgen in mijn springuur proberen schrijven..
Dikke zoen, denk nog steeds aan jullie hoor :)
x

dinsdag 1 september 2009

Zondag





Gisteren zijn we met gans de familie naar Aguascalientes City getrokken. Daar hebben ze mij zo wat het centrum getoond. De zussen wouden mij vooral toonden waar de FERRIA (ofzoiets) plaatsvindt. Dat is een supergroot gebeuren, feest, waar de mensen van overal naar toekomen. Het duurt een maand, gans de maand april dacht ik. Er is dus een stukje van Aguascalientes, dat daar speciaal voor gebouwd is en extra dingen zijn aangelegd voor die een maand in het jaar.. Er zijn daar clubs en cafetjes en een soort theater die dus een gans jaar niet open zijn, enkel tijdens de FERRIA!! zot eh! We zijn dan door een parkje gelopen, Jardin de San Macros. En hebben we een eekhoorntje eten gegeven!! supersschattig :). Dan kwamen we aan op 'La plaza punicipal' en daar is de grootste kerk van Aguascalientes (want ze heeft er meerdere), bevindt zich ook le municipal en het huis waar de gouverneur komt enzo.. Zoals jullie kunnen zien op de fotos zijn ze zo versierd met de kleuren van Mexico, dat komt omdat 16 september the mexican independence day is.. er dan groot feest is en superveel mensen naar dat plein komen enzo. Op het plein staat ook een grote pilaar met daarbovenop een arend, het symbool in de mexicaanse vlag. Om de dag af te sluiten zijn we nog iets gaan eten op restaurant.
's Avonds heb ik Diana nog geholpen met een tekst van frans, want ze heeft echt een super ambetante lerares, die het niveau echt veel te hoog legt.. Ik ben vroeg gaan slapen, want ik was moe en moest vandaag weer vroeg uit de veren.